#41 2007-09-09 17:16:22

gorczak
Użytkownik

Odp: Bleach Memories of Nobody - Wrażenia

Masz źle ustawionego tego torrenta, nie masz stałego ip (kiedyś też nie miałem i transfery miałem podobne na torrencie dlatego ściągałem emule'm oczkod) albo masz poblokowane porty. Włączyłem ściąganie koło 12, do tego na liście było z 6 innych plików i się ściągnęło o 15:30. Mam łącze 1 Mb, stałe ip i ściągam bitcomet'em. Do tego dosyć długo prowadziłem korespondencje emailową z adminem zanim p2p zaczęło mi jako tako chodzić.
Właśnie skończyłem oglądać i mimo, że kreska mi się podobała, to sama fabuła niczym mnie nie zaskoczyła. Wszystko było bardzo przewidywalne, ale przyjemnie się oglądało (zwłaszcza, że anime ostatnio strasznie podupadło i teraz dopiero mogę nazwać to prawdziwym Bleach'em).
P.S. Mimo tego, że wiedziałem, że na to za wcześnie, to ukrycie przez cały czas liczyłem na to, że Ichigo przywdzieje swoją maskę Hollowa jezor.

Ostatnio edytowany przez gorczak (2007-09-09 17:19:26)

#42 2007-09-09 17:36:29

Hatake
Użytkownik

Zawsze jest alternatywa, zamęczyć osobę znającą japoński, żeby zrobiła napisy;)

#43 2007-09-09 20:57:14

Ernin
Użytkownik

Ja oglądałem to jakieś pół roku temu naprawdę super ale jeszcze raz bym oglądną z polskimi napisami bo w orginale po japońsku to nie wszystko rozumiałem

#44 2007-09-09 21:12:33

Quithe
Użytkownik

Hatake napisał:

Czyli Stray Life ma to w planach mamy rozumieć? oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#45 2007-09-09 21:14:56

Hatake
Użytkownik

Quithe napisał:
Hatake napisał:

E lol, skąd ten wniosek? xD

BTW: StrayLife or Stray-Life:D

#46 2007-09-09 21:21:22

Quithe
Użytkownik

Hatake napisał:
Quithe napisał:
Hatake napisał:

Wydawało mi się, że macie u siebie kogoś od japońskiego, chyba nawet Ciebie jezor
A różnica jakaś jest w zapisie? Może są dwie takie grupy? oczkod Sorki za ignorancję w zapisie xD
BTW: @Kane mógłby przywrócić 10 ostatnich postów przy normalnej odpowiedzi oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#47 2007-09-09 21:25:36

Hatake
Użytkownik

Quithe napisał:
Hatake napisał:
Quithe napisał:
Hatake napisał:

Wydawało mi się, że macie u siebie kogoś od japońskiego, chyba nawet Ciebie jezor
A różnica jakaś jest w zapisie? Może są dwie takie grupy? oczkod Sorki za ignorancję w zapisie xD
BTW: @Kane mógłby przywrócić 10 ostatnich postów przy normalnej odpowiedzi oczkod

No niby mamy... XD Ale nie tylko my. ^^
Jest różnica @_@ Pierwotnie było SL, ale potem zaczęli w grupie pisać S-L i tak się też przyjęło.

#48 2007-09-09 21:50:55

Quithe
Użytkownik

~Hatake, no to popraw sobie podpis i sygnaturkę, bo wprowadzają w błąd xD
A pomysł wziął się z Twojego postu smile_big Może w jakimś celu go napisałeś oczkod
No to ogłoszenie dla ludu:
Męczcie ~Hatake i Stray-Life o zrobienie hardka Bleach The Movie 1 smile_lol

#49 2007-09-10 00:09:05

mencio
Użytkownik

Nie wiem czy ktos to juz pisal czy nie ale DB wypuscilo juz Memories...

#50 2007-09-10 00:28:18

Maniack
Użytkownik

Quithe napisał:

Hatake... męczę cię człowieku... dlaczego jeszcze nie zrobiliście hardka Bleach The Movie 1, to jest karygodne bzdura Jeżeli nie wydacie na dniach to stracę wszelką nadzieję i szacunek dla Stray-Life i podetnę sobie żyły słuchając smutnych piosenek i oglądając smutne hentaie... Musicie to zrobić, musicie, musicie, musicie, musicie, musicie etc.

szalony

#51 2007-09-10 00:33:01

Hatake
Użytkownik

Maniack napisał:
Quithe napisał:

Hatake... męczę cię człowieku... dlaczego jeszcze nie zrobiliście hardka Bleach The Movie 1, to jest karygodne bzdura Jeżeli nie wydacie na dniach to stracę wszelką nadzieję i szacunek dla Stray-Life i podetnę sobie żyły słuchając smutnych piosenek i oglądając smutne hentaie... Musicie to zrobić, musicie, musicie, musicie, musicie, musicie etc.

szalony

XDD
Pożyjemy, zobaczymy...[kombinuje]

#52 2007-09-10 21:09:37

Kibagami_G
Użytkownik

eh... wzruszylem sie na koniec placze Ten motyw z czerwona wstążeczką i... reinkarnacją kombinuje Senny, fajnie fajnie smile_lol
No ale od poczatku, jestem wlasnie po seansie i co moge powiedziec... spodziewalem sie czegos wiecej, ale nie bylo zle. Fabula jakos mnie nie zachwycila, na domiar zlego po 1 obejrzeniu znalazlem kilka w niej niespójności, typu: wystrzelili power shota z kidou canon, co mialo poczynic ogromne straty w obu swiatach... gdzie te straty ?_? chyba w syberyjskiej tajdze jezor pozatym, widok canona po strzale przypominal cos w stylu: "o fajnie strzelilismy teraz spalmy to w cholere juz nam sie nie przyda" i zrobili se grila z najpotezniejszej broni na swiecie brakslow (chyba ze to bron jednorazowego uzytku wtedy, jeszcze wiekszy zal ostrzezenie).
Do tego ci zli "The Dark Ones" jakos malo orginalni jak dlamnie, ich przywodca Gar...nek?? (mialem takiego kumpla w podstawowce, straszny z niego brudas byl swoja droga:P) jakis taki nawiedzony, jedyna panienka w skladzie zginela znim zdazylem sie jej dokladnie przyjzec a zaden z jej kolegow nie stanowil wiekszego wyzwania dla bankajów tajczóf (nazwy spolszczone), cienkie bolki jednym slowem beznadzieja
Ale mimo kilku niedorobionych motywow film nawet mi sie podobal. Co zasluguje na pochwale to napewno muzyka i tla, ogolnie caly background. Dzieki muzyce w tym filmie momentami chodzily mi ciarki po plecach, moim zdaniem jest swietna i zaraz zaczne szukac OST z tego filmu (jesli oczywiscie juz jest jezor). Tla, dopracowane w najmniejszych szczegolach czasami odwracaly moja uwage od tego co sie dzieje na ekranie jezor Nie zabraklo tez kilku gosu momentow, jakiez bylo moje zdziwnienie gdy zobaczylem Kenpachiego spadajacego z nieba jak bomba okej
Podsumowując film fajny, ale nie zachwycajacy, zawiodlem sie delikatnie ale wypije piwo albo dwa i mi przejdzie smile_lol Napewno godny polecenia ludziom ktorzy Bleacha nie ogladali i nie wiedza czy zaczynac, po tym filmie beda wiedzieli smile

Jesli ktos z was ma koncowy utwor z tego filmu to prosilbym o pm z linkiem smile

Ostatnio edytowany przez Kibagami_G (2007-09-11 22:48:40)

#53 2007-09-11 22:42:15

zergadis0
Użytkownik

Ja z obejrzeniem czekam na polskie suby, ale z tego co można przeczytać na tanuki-anime, kinówka jest naprawdę świetna.

#54 2007-09-11 23:01:35

Quithe
Użytkownik

~zergadis0, czekaj na prawdziwe polskie suby, jeśli wiesz o czym mówię smile_big

#55 2007-09-11 23:11:39

zergadis0
Użytkownik

Tak przy okazji, którego rawa najlepiej ściągnąć? Wydaje mi się że wersja anon-raw jest ok, ale warto się upewnić.

#56 2007-09-11 23:16:20

Quithe
Użytkownik

zergadis0 napisał:

Tak przy okazji, którego rawa najlepiej ściągnąć? Wydaje mi się że wersja anon-raw jest ok, ale warto się upewnić.

Chyba jednak nie kumasz xP Mówię wam ludzie, cierpliwość was wynagrodzi szpan

#57 2007-09-11 23:32:32

zergadis0
Użytkownik

Quithe napisał:
zergadis0 napisał:

Chyba jednak nie kumasz xP Mówię wam ludzie, cierpliwość was wynagrodzi szpan

Aha, więc o hardkach pewnie mówisz:D. Ale tutaj to rzeczywiście może być u mnie problem z cierpliwością.

EDIT:Obejrzałem, nie chce mi się za dużo pisać, więc zrobiłem kopiuj/wklej swojemu komentarzowi na anime.tanuki.pl:

Nie mam żadnych wątpliwości, film jest zdecydowanie lepszy zarówno od fillerów jak i najnowszych epków o Arancarach. Jednak co do tego czy lepszy od pierwszych 63 odcinków to już bym się zastanawiał.

Muzyka - soundtrack serii TV (ale warto zauważyć że wyjęto z niej zdecydowanie najlepsze bgmy) + parę innych motywów (moim zdaniem świetnych). Ocenę nieco zaniża "tylko" niezły ending oraz brak paru bgmów które w serii TV uwielbiałem. 9/10.

Grafika - tła są pierwsza klasa i reprezentują bardzo wysoki poziom nawet jak na film kinowy, jednak jeżeli chodzi o animację postaci to nie jest już tak cudownie. Fakt, chwilami dosłownie zamiata, niemniej jest parę momentów w których mocno kuleje. 8/10.

Fabuła - tutaj chyba mam najwięcej pretensji, ale żeby nie było że się tylko czepiam najpierw największa zaleta. Przede wszystkim postać Senny jest jedną z najlepszych jakie w ogóle zostały wykreowane na potrzeby serii i aż szkoda że występuje tylko w kinówce. Jednak z drugiej strony autorom należy się porządne lanie za kretyńskie projekty czarnych charakterów, którzy wyglądają jeszcze bardziej cyrkowo niż nieszczęśni bounto. Co do samej fabuły - jest ciekawa, trzyma w napięciu i potrafi wciągnąć.
SPOILER!!!
Ale z drugiej strony - czy powody działania Ganryuu przeciwko Soul Society nie przypominają wam czegoś? Dokładnie - takie same powody mieli bounto, więc można mieć niezłe deja vu.
KONIEC SPOILERA
Mimo wszystko to nadal porządny Bleach w którym mamy zarówno ciekawe (przynajmniej te pozytywne) postacie, porządną fabułę jak i sporo spektakularnych walk, więc ogląda się naprawdę przyjemnie. 7+/10.

Ogólnie rzecz biorąc niewątpliwie w filmie widać pewien przerost formy nad treścią, jednak jak na film kinowy na podstawie tasiemca prezentuje on naprawdę porządny poziom. 8/10.

Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-09-12 17:13:36)

#58 2007-09-12 23:58:56

budyn
Użytkownik

Mnie się film nie podobał głowie ze względu na fabułę oraz marne sceny walk. Nawet obecność Zarakiego nie pomaga.
Z kinówkami do długich serii to już chyba tak musi być. Kinowe filmy Dragon Ball'a beznadziejne. Kinówki Naruto również. Teraz dochodzi Bleach. Nie wiem jak jest z One Piece bo dopiero zaczynam oglądać ale mam nadzieje ,że będzie odwrotnie do ww. schematu.

#59 2007-09-13 21:38:33

star5555
Użytkownik

hehe to wczuj się to nie będą takie beznadziejne lol a jak ci się nie podoba to nie oglądaj albo stwórz własne movie'ki jezor mi tak się każdy podobał nie wybrzydzam oczywiście nie pasowało mi kilka rzeczy ale przymykam oko oczkod

#60 2007-09-13 21:56:44

Michaello
Użytkownik

Nie ma nic doskonałego, jednym się podoba innym nie; cieszmy się, że wogóle jest oczkod

Stopka forum

© Animesub.info 2024