#81 2007-02-11 13:11:14

khadzad
Użytkownik

Odp: Dlaczego oglądamy anime?

i koniec koncow uratuje swiat dzieki czemu wszyscy przezyja a jego corka wyjdzie za maz?? tak to jest happy end xD

#82 2007-02-11 13:12:15

tomxxx
Zbanowany

No jeśli ginie zła osoba to wtedy jest raczej szczęśliwe zakończenia ,ale jeśli ginie dobra to nie ma szczęśliwego zakończenia.

#83 2007-02-11 13:14:41

khadzad
Użytkownik

hikikomori napisał:

Myślę, że powinniśmy zawęzić obszar naszych porównań do filmów animowanych, bo jak można stawiać obok siebie takie Seven i np. CB? Równie dobrze można porównać Lalki i South Park, znaczy: nie da się porównać, bo to zupełnie inny gatunek. W ogóle nie jest łatwo wartościować nawet dobre anime, bo jak się zdecydować, co jest lepsze: Eureka 7 czy GITS? Większość anime ma swoje indywidualne zalety i dlatego je oglądamy. Nie da się tego powiedzieć natomiast o amerykańskich produkcjach animowanych, bo większość z nich to chłam. Chociaż są między nimi perełki, jak chociaż wspomniany SP, czy Trio z Belleville, Oto Shadoki, a nawet Dekster, Pinki i Brain, czy produkcje studia Merry Melody (Baks Bunny itp). Problem z nieanime polega, imo, na tym, że twórcy nie traktują swoich odbiorców, czyli dzieci, poważnie i napychają im mózgi bezwartościową sieczką. Ostatnio oglądałam ze znajomymi dzieciakami Agentki i to był po prostu kupa. Dużo się mówi o brutalności anime, ale ja wolałabym by moje dzieci oglądały Hellsinga, niż takie odmóżdżające kreskówki. Nie mogę się doczekać, kiedy te dzieciaki dorosną na tyle, by czytać polskie napisy, wtedy pokażę im, co to jest dobry film animowany. Mam misję:D Mam nadzieję, że do tego czasu nie zdurnieją od oglądania tego amerykańskiego g$wna.

zaszcztna masz misje doprawdy:) w pełni popieram xD a narazie mozesz im dawac lektora xD DB albo Soul Hunter w koncu wiekszosc z nas i tak na tym sie wychowała xD(chyba xD)

Edit:kubik jeśli mimo wszystko wszystko toczy sie dalej córeczka ma zapewniony ślubik z ukochanym ktory wroci szczesliwie z podrózy a na jego miejsce zeby sie poswiecic i uratowac ludzkosc pojdzie willisek(głowny bohater ojciec owej córki xD) to jest happy end z lekkim zabarwieniem smutnawego zakonczenia xD(ktos poznaje film ktory praktycznie opisałem xd??)

Ostatnio edytowany przez khadzad (2007-02-11 13:16:24)

#84 2007-02-11 13:15:23

NameLess One
Użytkownik

Wiesz Seven do DB nie da się porównać, ale do Perfect Blue już można oczkod

Za to DB do Perfect Blue nawet nie będę próbował porównać, mimo że to i to anime oczkod
A porównanie Seven do X-men'a też chyba nie wchodzi w rachubę szpan

Dlatego jak pisałem na początku wszelkie uogólnienia są krzywdzące i bez sensu jezor

EDIT:

kubik napisał:

Ludzie co jest z wami? To jaki to jest happy end, jeśli główny bohater ginie?

Nam chodzi chyba o taki heppy end jak w berserku hehe

Ostatnio edytowany przez NameLess One (2007-02-11 13:18:42)

#85 2007-02-11 13:16:41

shiba
Użytkownik

a czemu jemy

#86 2007-02-11 13:23:37

wiluS
Użytkownik

kubik napisał:

~wiluS a znasz taki przypadek? jezor Oczywiście bierzemy pod uwagę tylko takie gdzie, główny bohater jest demonem zła nie będąc jednocześnie pozytywnym bohaterem.

Teletubisie? Tylko ktory byl najgorszy...? Pamietam jak Tinky-Winky(?) zabral Lali pilke - to bylo straszne!!!
Na powaznie to Nyuu/Lucy z Elfen Lied jest takim krwiozerczym charakterem.

#87 2007-02-11 13:27:16

khadzad
Użytkownik

dlaczego?? za duzo krwi xD?? ogolnie to sporo jest takich bohaterów;P Onime no kyo 4example xD

#88 2007-02-11 13:27:56

NameLess One
Użytkownik

wiluS napisał:
kubik napisał:

~wiluS a znasz taki przypadek? jezor Oczywiście bierzemy pod uwagę tylko takie gdzie, główny bohater jest demonem zła nie będąc jednocześnie pozytywnym bohaterem.

Teletubisie? Tylko ktory byl najgorszy...? Pamietam jak Tinky-Winky(?) zabral Lali pilke - to bylo straszne!!!
Na powaznie to Nyuu/Lucy z Elfen Lied jest takim krwiozerczym charakterem.

Najsympatyczniejszym w całej serii. I moim zdaniem ona nie jest demonem zła, jest całkiem miła dopóki jej nie zdenerwujesz hehe

#89 2007-02-11 13:30:01

khadzad
Użytkownik

ale mowisz o nyu czy o Lucy?? bo nie można powiedzieć że to naprawdę JEDNA osoba xD badz co badz shizofrenie miala wiec dwa umysly jedno ciało:)

#90 2007-02-11 13:30:03

wiluS
Użytkownik

Raczej nie:P [spoiler]Chociaz gdyby zabila Yuke to zmienilbym o niej zdanie[kombinuje][/spoiler]

NameLess One napisał:

Najsympatyczniejszym w całej serii. I moim zdaniem ona nie jest demonem zła, jest całkiem miła dopóki jej nie zdenerwujesz

idealna kandydatka na zone:D

#91 2007-02-11 13:30:42

khadzad
Użytkownik

Yuka mnie wnerwiała xD tak szczerze mowiac:)

#92 2007-02-11 13:32:28

NameLess One
Użytkownik

Nom dużo rączek tylko trzeba uważać hehe

Mówię oczywiście o Lucy spodobała mi się od pierwszych scen smile

#93 2007-02-11 13:34:14

khadzad
Użytkownik

Lucy o tak:)jednak ona nie bardzo lubiła...nieludzi(za ludzi uważała tylko dicloniusy xD)

Ostatnio edytowany przez khadzad (2007-02-11 13:34:40)

#94 2007-02-11 13:36:55

hikikomori
Użytkownik

NameLess One napisał:

Wiesz Seven do DB nie da się porównać, ale do Perfect Blue już można oczkod

Za to DB do Perfect Blue nawet nie będę próbował porównać, mimo że to i to anime oczkod
A porównanie Seven do X-men'a też chyba nie wchodzi w rachubę szpan

Dlatego jak pisałem na początku wszelkie uogólnienia są krzywdzące i bez sensu jezor

Yep!:D

A wracając do tematu: oglądam anime, bo idzie w parze z moim lenistwem:) I jest świetną wymówką na niedotrzymywanie terminów. Gdy na pytanie: "Czemu tak długo to pisałaś, miałaś na to dwa tygodnie?!", odpowiadam: "Nie miałam czasu, oglądałam anime" ("Co to takiego?" - "No, japońskie kreskówki"), przeciwnik jest tak zszokowany, że przestaje drążyć temat, zaczyna się zastanawiać nad moim stanem umysłowym i jest szczęśliwy, że w ogóle cokolwiek napisałam:P Zawsze działa:D

"Dużo rączek"
No, w jednym czasie zmywa, pierze, ściera kurze i drapie męża po pleckach:) Tylko trzeba uważać, żeby jej nie zdenerwować, bo może główkę urwać niechcący:P

Ostatnio edytowany przez hikikomori (2007-02-11 13:42:53)

#95 2007-02-11 13:37:42

NameLess One
Użytkownik

Po tym co jej ludzie zrobili to raczej jej się nie dziwię

Edit:

hikikomori napisał:

"Dużo rączek"
No, w jednym czasie zmywa, pierze, ściera kurze i drapie męża po pleckach:) Tylko trzeba uważać, żeby jej nie zdenerwować, bo może główkę urwać niechcący:P

Dokładnie to miałem na myśli baka i mąż ma czas na oglądanie anime  szpan

Ostatnio edytowany przez NameLess One (2007-02-11 13:57:57)

#96 2007-02-11 13:54:23

wiluS
Użytkownik

hikikomori napisał:

"Dużo rączek"
No, w jednym czasie zmywa, pierze, ściera kurze i drapie męża po pleckach Tylko trzeba uważać, żeby jej nie zdenerwować, bo może główkę urwać niechcący

Chcieli zrobic maszyne do zabijania a wyszlo urzadzenie wielofunkcyjne:P

#97 2007-02-11 13:56:13

Przemek3
Użytkownik

wiluS napisał:
hikikomori napisał:

"Dużo rączek"
No, w jednym czasie zmywa, pierze, ściera kurze i drapie męża po pleckach Tylko trzeba uważać, żeby jej nie zdenerwować, bo może główkę urwać niechcący

Chcieli zrobic maszyne do zabijania a wyszlo urzadzenie wielofunkcyjne:P

a to jest chyab temat "dlaczego oglądamy anime?" a nie "idealna gospodyni domowa:P"

#98 2007-02-11 13:58:06

khadzad
Użytkownik

jeszcze gotuje i przelacza program piwko podaje:) taki automat to by sie przydal xD

#99 2007-02-11 14:25:17

pa3cja
Użytkownik

JAK TO AMERYKANSKIE FILMY SA GOWNIANE?! cenzura To ze sa strasznie tandetne i wiadomo jak sie skoncza, to caly ich urok! smile Filmy z Sigalem sa wspaniale! (ZObaczcie sobie "Poza zasiegiem") Takiego kitu i tandety nie zobaczycie wszedzie smile Ja zawsze jak ogladam tego typu film, to staram sie w nim odnalezc jak najbardziej glupie i tandetne momenty. I nawet z dramatu wyjdzie komedia. No ale koniec offtopa. Ja ogladam anime bo nigdy nic nie ma w telewizji. A teraz sie przywyczailam i sa serie ktore musze obejrzec do konca, bo chce wiedziec jak sie skoncza (np. Naruto i od niedawna D.Gray Man). I sa rowniez serie na ktore czekam (np. trzecia seria Gundam seed'a placze). A poza tym ogladanie anime to hobby smile. Tak jak gra w RPG albo Larpy :]

#100 2007-02-11 14:35:18

Sevortharte
Użytkownik

Odnosnie tematu: bo sie nudze.

Stopka forum

© Animesub.info 2025