Nie jesteś zalogowany.
Że niby taniej=lepiej? [cojest][zezik]
Poczekajcie na rozwój wydarzeń, a dopiero później wypisujcie sensowne opinie.
Ja mam Net24 na kablach Netii i mogę powiedzieć, że transfer (jeśli znajdę odpowiedni) serwer wyciąga swoje, czyli 128kBps, a czasami nawet idzie ponad 140kBps przy większych plikach. Przez pierwsze 2 dni po aktywacji usługi występowały częste rozłączenia, ale po tym czasie wszystko stabilnie działa .
Ponieważ na Dolnym Śląsku BSA rozpocznie działanie dopiero od kwietnia, więc będę mógł (najprawdopodobniej) wybrać ofertę z Netii, Energis lub Dialogu - to dopiero gratka
KAT napisał:Przywrocenie limitow przez TPSA by bylo samobojstwem. Pomysl...
Nie mow hop! Po pierwsze gdyby nie netia to TPSA dalej maltretowala by nas swoimi limitami, oplatami, kruczkami prawnymi i niegodziwymi kalkulacjami. Ich taktyka byla prosta: uciulac jak najwiecej. Neostrada wyciagnala juz swojego asa z rekawa co i tak nastapilo zbyt pozno(moim skromnym zdaniem). Tak jak z miesiaca na miesiac wyczerpywaly sie moje limity tak moje przekonanie do neo spadalo z kazdym MB. Faktem jest ze technicznie wszystko dzialalo w jak najwiekszym porzadku ale gdy na wlasne oczy zobaczylem brak limitow w netii to o malo nie spadlem z krzesla. To bylo to!
Ggdyby wziasc pod uwage taka sytuacje: od marca wracaja limity, ludzie sa oburzeni, zrywaja umowy masowo placac kary, neo bez uzytkownikow. Zaraz po tym neo wchodi z taka oferta ze reszta moze sie pocalowac w d**** i powoli zbieraja klientow na nowych umowach(tym razem kara za zerwanie umowy na czas okreslny byla by wieksza) a gdy sytuacja sie ustabilizuje > skok cen i znowu manipulacja. Brzmi to troche abstrakcyjnie ale kto wie jaki rozwoj wydarzen przyjdzie nam obserwowac...
No coz, ja mam nieco inne zdanie. Uwazam, ze gdyby tpsa przywrocila limity po 15 lutego czy tam marca, to ludzie by sie tak oburzyli, ze nie wiem co by tpsa im obiecala, to oni i tak do niej nie wroca. Nie wydaje mi sie zeby ludzie zrywali umowy, bynajmniej nie wszyscy, gdyz nie wszystkich stac na oplacenie kary. Dlatego spora czesc ludzi nawet tego by nie mogla zrobic, czyli zostali by w takiej sytuacji potraktowani w taki sposob, ze to sie w glowie nie miesci. TPSA nie moze przywrocic limitow, teraz konkurencja dla niej to juz nie tylko netia ale i inne firmy. Po takim numerze do tpsy nikt by nie poszedl, przeciez pojawily sie juz inne alternatywy i wybor providera nie sprowadza sie tylko do TPSA i NETII.
W kapitalizmie wyłącznie konkurencja wymusza na przedsiębiorcach przyzwoite traktowanie klientów, co powinno być oczywiste dla osób nie od dziś mających do czynienia z wolnym rynkiem.
KAT napisał:Przywrocenie limitow przez TPSA by bylo samobojstwem. Pomysl...
Nie mow hop! Po pierwsze gdyby nie netia to TPSA dalej maltretowala by nas swoimi limitami, oplatami, kruczkami prawnymi i niegodziwymi kalkulacjami.
Raczej sama Netia nie miala tu za wiele do powiedzienia, a Komitet UE (czy jak to sie tam zwie )
Ważne że się coś ruszyło i pojawiła się konkurencja, tak jak powiedział to Obiwan, wymusza ona godziwe traktowanie klijetow. Mam nadzieje że niedługo w moim mieście bedę miał możliwość wyboru dostawcy internetu.
PS. Ja za 512 w TP płace 70 zł, jeszcze zostało mi cos ok 10 miechów umowy. @KAT 33 zł? A na ile miechów podpisałeś umowe? Wiedz że ta promocja niedlugo sie skończy tak czy siak.
Na 2 lata. Pierwszy rok 33 zlote a potem wiadomo, cena x2 za drugi rok.
Ważne że się coś ruszyło i pojawiła się konkurencja, tak jak powiedział to Obiwan, wymusza ona godziwe traktowanie klijetow. Mam nadzieje że niedługo w moim mieście bedę miał możliwość wyboru dostawcy internetu.
PS. Ja za 512 w TP płace 70 zł, jeszcze zostało mi cos ok 10 miechów umowy. @KAT 33 zł? A na ile miechów podpisałeś umowe? Wiedz że ta promocja niedlugo sie skończy tak czy siak.
wiedz ze taka umowa jest na dwa lata, przez rok placi sie 33 zl potem 66, i tak taniej niż ty
wiem bo też mam :]
Ostatnio edytowany przez _Haku_ (2007-02-09 21:45:54)
Jeszcze mi nie założyli a już zaczynam przeklinać ofertę netii.
W końcu dopuścili mój numer do założenia net24 i po podpisaniu umowy byłem w telekomunikacji i właśnie mi uświadomili że nie był to najlepszy wybór.
1. Telekomunikacja definitywnie zniosła limity na neo.
2. Następna promomocja jaka wejdzie po megainternet będzie tańsza od netii (co nie trudno przewidzieć).
3. Osoby które będą miały telefon i internet w TP, będą miały obniżony abonament telefoniczny, a za sam telefon (bez neo) płacić się będzie normalnie.
wiedz ze taka umowa jest na dwa lata, przez rok placi sie 33 zl potem 66, i tak taniej niż ty
![]()
wiem bo też mam :]
Może i taniej, ale ja tez korzystałem z promocji, 1 zł przez szejść miechów więc aż taki stratny nie jestem (ale zawsze).
_Haku_ napisał:wiedz ze taka umowa jest na dwa lata, przez rok placi sie 33 zl potem 66, i tak taniej niż ty
![]()
wiem bo też mam :]Może i taniej, ale ja tez korzystałem z promocji, 1 zł przez szejść miechów
więc aż taki stratny nie jestem (ale zawsze).
z promocjami generalnie jest tak, że zawsze jak z jakiejś skorzystasz to możesz być pewien, że za miesiąc-dwa będzie kolejna, jeszcze lepsza promocja.
Kiedy zniesą limity na neostrade?
Kiedy zniesą limity na neostrade?
Kto mi powie kiedy zniosą limit śćągania na neo?
Czytałeś wcześniejsze odpowiedzi? Bo chyba nie, ale dla twojej wiadomości już nie ma limitów, co my za ludzi mamy w kraju damn
Zadzownilem to tpsa i powiedzialem zeby specjalnie tobie nie znosili.
Naucz sie czytac tematy, limitow juz nie ma.
Shinobido napisał:Kto mi powie kiedy zniosą limit śćągania na neo?
Zadzownilem to tpsa i powiedzialem zeby specjalnie tobie nie znosili.
![]()
Naucz sie czytac tematy, limitow juz nie ma.[/cytujwięc to oznacza że moge i 1000GB na mieśąc śćągać?
[cytuj=Shinobido]więc to oznacza że moge i 1000GB na mieśąc śćągać?[/quote]
Po pierwsze
Naucz się pisać po polsku, pisze się "ściągać" a nie jakieś "śćągać"
Po drugie
Czytaj temat, a nie pytasz się o to samo już w 3 postach prawie pod rząd
Po trzecie
1000 GB nie ściągniesz, chyba, że masz super hiper mega łącze i wtedy sieć TP chyba by była spowolniona przez to. A jakbyś takie miał, to na pewno nie w TP.
Witam, wczesniej ktos prosil o informacje na temat GTS Energis czyli internet MULTIMO. Mam neta od 4 lat od malego net providera ktory bierze neta wlasnie z GTS i powiem wam : JAK NAJDALEJ OD GTS!!!!!!! poprostu ich awarie sa tak banalne i tak dlugo uspwane ze to jest chyba wieksza porazka niz TP, mam 256/128 w dzien 512/256 i place za to prawie 100zl (ale to bylo zakladane 4 lata temu wiec wtedy to nie bylo drogo) no i w nocy osiagam tak z 400kbps/s a w dzien ledwo 150kbps/s a po drugie te awarie.. jak chodzi dobrze to nawet da rade wytrzymac ale sa miesiace ze w tygodniu neta mam tylko na weekendy bo co przez caly tydzien naprawia to znowu sie zjebie w niedziele i tak to idzie... dzwoniac do alfy , czyli mojego dostawcy zawsze otrzymuje informacje : niestety sprawa nie zalezna od nas, GTS znowu nawalil... wiec ja juz tym rzygam poprostu, nie polecam... teraz wlansie zlozylem zamowienie na netie wciagu tygodnia powienienem miec to skomentuje jak juz odpale (zamowilem 6144/256kbps/s) pozdro
Pytanie do wszystkich użytkowników neostrady - czy u was też nastąpiła ostatnio znaczna utrata szybkości?
Narazie tego nie odczułem, ale wiedome jest, że na Neo zniesiono całkowiecie limity, wiec jakieś obciążenie serwera pewnie nastąpiło :-D