Nie jesteś zalogowany.
Z wszystkimi sie zgadzam ale jesli kazdy (wiekszosc) polakow ktora doszla do wladzy zaczyna nabijac sobie kase a jak juz sobie odpowiednio nabija to sie przekonuja ze "a moze by tak miec wiecej kasy" i nabijaja ja sobie nadal wiec jesli rzad sie niezmieni i polacy ktorzy dojda do wladzy przestana najpierw nabijac kase a pozniej (w ostatecznosci) martic sie o reszte ludzi to bedziemy bardzo ale to bardzo w tyle i nawet sie niezorientujemy jak nas wywala z UE
Haha, już widzę nowoczesne technologie rozwijane w naszym katolickim zaścianku
ogólnie Polska sie zaczyna robic domem kaczuch mówie wam także nasza technologia nigdy sie nie rozwinie zostaniemy na kaczych wibratorach:P:D
Po 1 Polska powinna wykupic Obligacje akcje zeby miec jakis udzial w tworzeniu minimum 30% a jak zacznie sie robotyzacja miejsc pracy to polska moze sie niezle wzbogacic... Firmy zajmujace sie robotyzacja jakie znam to jedynie
Microsoft Robotics ale jest ich wiecej wiec jak zajdzie potrzeba to dowiedza sie wiecej na ten temat. Mówie wam Robotyzacja to Nowa Era ...
To musi być jednak coś ze mną... Ja po prostu nie rozumiem Twoich postów (ale mam zadatki na jakiego rappera za to)...
Panowie i Panie!!
Czytam te forum i aż się dziwie.
Więc teraz tak istnieje kilka opcji:
1. Tak, jestem dumny z bycia POLAKIEM(moja opcja)
2. Nie, nie jestem dumny z bycia POLAKIEM
3. Zwisa mi to
4. Przyleciałem z Namek. Co to dumny, co to Polak (lub coś w tym stylu)
5. Troche jestem, troche nie jestem (aż chce sie wspomnieć anegdote o byciu dziewicą, tak się nie da, dumnym się jest a nie bywa)
1. Z czego możemy być dumni:
-Z historii(nie bede przytaczał jakiejś bardzo odległej historii, skoncentruje sie na tej bardziej współczesnej), Polacy powstrzymali i pokonali komunizm, Polacy mocno przyczynili się do zwycięstwa aliantów w 2 wojnie światowej(enigma, lotnicy w Anglii, oddziały w Francji itd itp). W końcu coś co pamiętam: daliśmy szanse Ukraińcom na uniezależnienie się od Mateczki Rosji i wiele, wiele innych mniej znanych, lub bardziej odległych(a wiecie czego dokonali Polscy architekci w Czile, jaki wpływ mieli Polacy na niepodległość USA)
-Z naszej pracy: Mieszkam w Szczecinie i widze że Niemcy tu przyjeżdżają bo mamy lepszych(i tańszych) fryzjerów, dentystów, mechaników..., produkujemy lepsze jedzenie(chleb(jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy na świecie), wędliny, nabiał...)itd, Polscy specjaliści są cenieni już w całej Europie, wystarczy przejrzeć ogłoszenia w naszych gazetach(czy ktoś coś mówił o tym że nas się nie cenią za granicami?)
-Z tych wszystkich wielkich, którzy nie boją się przyznawać do tego kim są i robić co tylko najlepiej potrafią nie zapominając że są Polakami. Z tych którzy oddawali życie żebyście mogli dzisiaj nie być obywatelami 2 kategorii np. w Rosji.
Nie chce mi się więcej pisać, ale to tylko przykłady jeśli jeszcze nie dotarło co do poniektórych to raczej nie dojdzie. No, ale w takim razie rzućcie studia, zrezygnujcie z wizyt u lekarza, a broń Boże nie korzystajcie z jakiś zasiłków, bo nie chce żeby na takich ludzi szły moje podatki, jedźcie do Niemiec czy UK czy gdzie tam chcecie już od jakiegoś czasu możecie to po co kisicie się w tym "bagnie".
2. Wstydzicie się? A dlaczemu? Bo Mietek K. gwizdną Urlichowi BMW? A może dlatego bo Polak nie kaktus musi pić,a to że Kazik pije za dużo, to są problemy, ale gdzie jest kraj w którym takich nie ma?
Po mojemu pretekstem do gardzenia swoim dziedzictwem nakłoniła was jakaś śmieszna propaganda, nasłuchaliście się w TV, czy od obcokrajowców że jesteśmy tacy czy inni i w to uwierzyliście, ale czy Niemcy wierzą że są tacy jak się o nich mówi w Polsce, czy Hiszpanie wierzą że są tacy jak ich postrzegają Portugalczycy? Nawet Rosjanie się nie przejmują się tym co się o nich myśli, czy jesteście aż tak słabi by inni wam mówili kim jesteście? A może jestem ślepy i czegoś nie rozumiem bo nie widze innych powodów by wstydzić się mojego kraju. A co do atmosfery w "tym kraju" sami ją tworzymy więc jak jest kiepska to znaczy że my/wy jesteśmy kiepscy.
3. Zwisa wam to, niestety nic na to nie poradzę, ale jeśli nawet to wam zwisa to mi zwisa co o tym myślicie.
4., 5. Bez komentarza
Ostatnio edytowany przez Franko (2006-12-15 22:52:17)
Po 1 Polska powinna wykupic Obligacje akcje zeby miec jakis udzial w tworzeniu minimum 30% a jak zacznie sie robotyzacja miejsc pracy to polska moze sie niezle wzbogacic... Firmy zajmujace sie robotyzacja jakie znam to jedynie
Microsoft Robotics ale jest ich wiecej wiec jak zajdzie potrzeba to dowiedza sie wiecej na ten temat. Mówie wam Robotyzacja to Nowa Era ...
Ja nie wiem o jakich ty robotach trujesz ale albo się za dużo naoglądałeś anime albo nie wiesz o czym mówisz.
Panowie!!
Więc teraz tak istnieje kilka opcji:
1. Tak, jestem dumny z bycia POLAKIEM(moja opcja)
2. Nie, nie jestem dumny z bycia POLAKIEM
3. Zwisa mi to
4. Przyleciałem z Namek. Co to dumny, co to Polak (lub coś w tym stylu)
5. Troche jestem, troche nie jestem (aż chce sie wspomnieć anegdote o byciu dziewicą, tak się nie da, dumnym się jest a nie bywa)1. Z czego możemy być dumni:
-Z historii(nie bede przytaczał jakiejś bardzo odległej historii, skoncentruje sie na tej bardziej współczesnej), Polacy powstrzymali i pokonali komunizm, Polacy mocno przyczynili się do zwycięstwa aliantów w 2 wojnie światowej(enigma, lotnicy w Anglii, oddziały w Francji itd itp). W końcu coś co pamiętam: daliśmy szanse Ukraińcom na uniezależnienie się od Mateczki Rosji i wiele, wiele innych mniej znanych, lub bardziej odległych(a wiecie czego dokonali Polscy architekci w Czile, jaki wpływ mieli Polacy na niepodległość USA)
-Z naszej pracy: Mieszkam w Szczecinie i widze że Niemcy tu przyjeżdżają bo mamy lepszych(i tańszych) fryzjerów, dentystów, mechaników..., produkujemy lepsze jedzenie(chleb(jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy na świecie), wędliny, nabiał...)itd, Polscy specjaliści są cenieni już w całej Europie, wystarczy przejrzeć ogłoszenia w naszych gazetach(czy ktoś coś mówił o tym że nas się nie cenią za granicami?)
-Z tych wszystkich wielkich, którzy nie boją się przyznawać do tego kim są i robić co tylko najlepiej potrafią nie zapominając że są Polakami. Z tych którzy oddawali życie żebyście mogli dzisiaj nie być obywatelami 2 kategorii np. w Rosji.
Nie chce mi się więcej pisać, ale to tylko przykłady jeśli jeszcze nie dotarło co do poniektórych to raczej nie dojdzie. No, ale w takim razie rzućcie studia, zrezygnujcie z wizyt u lekarza, a broń Boże nie korzystajcie z jakiś zasiłków, bo nie chce żeby na takich ludzi szły moje podatki, jedźcie do Niemiec czy UK czy gdzie tam chcecie już od jakiegoś czasu możecie to po co kisicie się w tym "bagnie".
Wiesz co to zabór Polski? A wiesz kto do niego doprowadził? Wiesz że na każdy taki wyniosły czyn przypada z jeden szkodliwy i to kogo nas samych. Więc na twoim miejscu do historii bym się nie odwoływał. A i teraz nie brakuje przykładów do wstydu z bycia polakiem, choćby pan Lepper i reszta w rządzie.
Jeśli chodzi o mnie to nie specjalnie widze powody do dumy za to nie widze powodów żeby się wstydzić. Ogólnie to jest mi obojętnie czy byłbym Francuzem, Japończykiem czy jakimkolwiek obywatelem innego państwa jeśli tylko żyło by mi się tam dobrze. Nie zaprzeczę jak ktoś się mnie spyta czy jestem polakiem bo nie uważam że mam powody do wstydu ale tak samo nie widze powodów do dumy.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-12-15 22:23:29)
sansiro napisał:Po 1 Polska powinna wykupic Obligacje akcje zeby miec jakis udzial w tworzeniu minimum 30% a jak zacznie sie robotyzacja miejsc pracy to polska moze sie niezle wzbogacic... Firmy zajmujace sie robotyzacja jakie znam to jedynie
Ja nie wiem o jakich ty robotach trujesz ale albo się za dużo naoglądałeś anime albo nie wiesz o czym mówisz.
Chodzi mi jedynie o to że Robotyzacja to śiwtny interes... Japończycy zainwestowali w miniaturyzacje... rosjanie w gaz i rope... niemcy w motoryzacje:P... amerykanie w NASA:P
Polska Powinna zainwesować w robotyke
--------
Znacie Kawał o POLAKU RUSKU I NIEMCU??:P
1)Byl sobie Polak, Rusek i Niemiec.
Rusek mówi, że ma nową krowę. Niemiec, że ma nowy zegarek, a Polak mówi, że go na nic nie stać.
Następnego dnia przychodzi Rusek mówi, że ukradli mu krowę.
Przychodzi Niemiec i mówi że ukradli mu zegarek.
Przychodzi Polak i mówi-"kurwa już 2.15 czas napoić krowę
2)Niemiec Rusek i Polak wylądowali na bezludnej wyspie......
Nie mieli co jeŚć, więc wyjedli całą roŚlinnoŚć na wyspie.... Po kilku dniach głodówki wpadli na pomysł, że każdego dnia jeden z nich będzie musiał poŚwięcić kawałek swojego ciała, aby wszyscy mogli się najeŚć... pierwszy był Niemiec - uciął sobie nogę - wszyscy się najedli, byli zadowoleni i poszli spać... następny był Rusek, ten z kolei myŚli sobie... qrwa kiepsko tak bez nogi - chodzić normalnie nie można... więc postanowił,że obetnie sobie rękę... tak też zrobił, wszyscy się najedli i byli szczęŚliwi... wreszcie przyszedł czas na Polaka... ten wyciągnął penisa, a na ten widok Niemiec i Rusek bardzo się ucieszyli i zaczęli krzyczeć.... ooooo polska kiełbasa!!! Na to Polak zdziwiony spojrzał się na obu... uŚmiechnął się i powiedział:
-Jaka tam kiełbasa, dzisiaj po jogurcie i do łóżka ))
Ostatnio edytowany przez sansiro (2006-12-15 22:22:11)
sansiro: Przepraszam, ale o czym ty mówisz? Robotyzacja? Ja myślałem że mamy XXI wiek, automatyzacja jak najbardziej(ale to XX wiek), ale robotyzacja, czyli że ludzie siedzą a roboty pracują(to chyba wiek XXII)? Prawda jest taka że w Japonii minimalizowano wszystko więc w erze półprzewodników scalonych, mikrokntrolerów (mikroprocesorów), gdy cały świat zaczą minimalizować, a nawet mikro, czy pikomalizować, Japnia miała olbrzymie przoby, dlatego tak wyskoczyli z elektroniką.
Robotyka, czy roboty, czy wiesz co Japończycy zrobili jak im z europy przywieziono zegar (zwykły, stary: sprężynowy)? Zrobili z tej "technologii" roboty podające ludziom zieloną herbate(to było kilka wieków temu). W którym miejscu Polska ma taką tradycje i możliwości bo ja ich niestety nie widze.
Feniks_Ognia: Przepraszam, ale czy jesteś dumna z czegokolwiek? Pan Lepper jest jaki jest, ale co on takiego zrobił by się za niego wstydzić? Zgwałcił krowe w Brukseli na forum europejskim? Polityk jak polityk można się z nim nie zgadzać, lub zgadzać, ale wstydzić się za nigo nie mam zamiaru bo go nie wybierałem. A co do zaborów, tak wiem kto do nich doprowadził grupa zdegenerowanych i przepitych ludków pod wpływem(zbrojnym) Carycy Katarzyny, ale tu też bym się nie wstydził bo prawie ta sama grupa zorientowała się co się dzieje i pruboała dokonywać reform, niestety było już za późno Ja ci podałem powody dla których bede dumny przed innymi nacjami z tego kim jestem, oczywiście były momenty gdy byliśmy nie wporządku (głównie względem europy wschodniej), ale było tego proporcjonalnie mało.
sory za nie cytowanie, ale wtedy ten post by był strasznie długi.
Ostatnio edytowany przez Franko (2006-12-15 23:21:42)
Dobre te kawały hehehehe
Nie podzielam twojego zachwytu z robotyki już prędzej ekologia jest opłacalna. Odnawialne źródła energii, zimna fuzja itd to według mnie najbardziej dochodowe rzeczy i przyszłościowe. Robotyka jest już wszędzie i zawsze można ją sprowadzić. Nowoczesne maszyny np. do produkcji samochodów to nie są rzeczy które tylko Niemcy mają a inni se nie zbudują.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-12-15 22:30:04)
Panowie!!
Bolesna prawda jest taka, że dzisiaj ludzi wchodzących w wiek dorosły mało interesuje, od kogo Turcy dostali pod Wiedniem i kto odkrył polon i rad, bo mają inne problemy, a w dodatku to, co interesuje ich najbardziej, czyli sprawy bieżące, to właśnie bagno, które na dodatek wręcz ich zachęca do tego, żeby z niego uciekać. Ja się takim ludziom wcale nie dziwię, bo żyjemy w świecie, w którym najpierw trzeba mieć pieniądze, żeby później móc mieć ideały. Życie jest zbyt krótkie, a skoro w innym kraju można w rok osiągnąć to, co w Polsce przez lat 5... (co niestety jest winą Polski i Polaków)
Nie rozumiem też zupełnie, dlaczego ktoś, kto narzeka na Polskę, a żyje w niej, miałby przestać chodzić do lekarza i pobierać zasiłki.
Jak mówiłem, Polacy są szanowani tam, gdzie są Polacy warci szacunku, i z własnego doświadczenia wiem, że te stereotypy o złodziejach to wytwór głównie samych Polaków właśnie, zwłaszcza tych, któzy buszują po kraju i najbliższych okolicach robiąc sobie i innym odpowiednią reklamę. I chociaż w tej chwili mój kraj daje mi więcej powodów, żeby się za niego wstydzić, niż żeby być z niego dumnym, to i tak nigdy za granicą nie spotkało mnie jeszcze nic złego z tego powodu, że powiedziałem, skąd pochodzę. Nie miałbym jednak większych problemów z zostaniem za granicą na dłużej, ale to już jest raczej znak czasów, niż znak moich uczuć względem Polski, które, swoją drogą, są już raczej letnie, a za taką władzę, jak mamy teraz, to ja krwi przelewać nie będę.
sansiro: Przepraszam, ale o czym ty mówisz? Robotyzacja? Ja myślałem że mamy XXI wiek, automatyzacja jak najbardziej(ale to XX wiek), ale robotyzacja, czyli że ludzie siedzą i naciskają guziki a roboty pracują(to chyba wiek XXII)? Prawda jest taka że w Japonii minimalizowano wszystko więc w erze półprzewodników scalonych, mikrokntrolerów (mikroprocesorów), gdy cały świat zaczą minimalizować, a nawet mikro, czy pikomalizować, Japnia miała olbrzymie przoby, dlatego tak wyskoczyli z elektroniką.
Robotyka, czy roboty, czy wiesz co Japończycy zrobili jak im z europy przywieziono zegar (zwykły, stary: sprężynowy)? Zrobili z tej "technologii" roboty podające ludziom zieloną herbate(to było kilka wieków temu). W którym miejscu Polska ma taką tradycje i możliwości bo ja ich niestety nie widze.Feniks_Ognia: Przepraszam, ale czy jesteś dumna z czegokolwiek? Pan Lepper jest jaki jest, ale co on takiego zrobił by się za niego wstydzić? Zgwałcił krowe w Brukseli na forum europejskim? Polityk jak polityk można się z nim nie zgadzać, lub zgadzać, ale wstydzić się za nigo nie mam zamiaru bo go nie wybierałem. A co do zaborów, tak wiem kto do nich doprowadził grupa zdegenerowanych i przepitych ludków pod wpływem Carycy Katarzyny, ale tu też bym się nie wstydził bo prawie ta sama grupa zorientowała się co się dzieje i pruboała dokonywać reform, niestety było już za późno Ja ci podałem powody dla których bede dumny przed innymi nacjami z tego kim jestem, oczywiście były mamenty gdy byliśmy nie wporządku (względem europy wschodniej), ale było tego proporcjonalnie mało.
No Kawały dobre po to je dałem:PJak to Polska nie ma możliwośći??Już ci mówie jakie Polska może mieć możliwośći:
1)środek Europy- handel
2)środek świata-handel
3)dostęp do morza-handel/turystyka
4)28 nowych F16 hehe:P(USA ma ponad 2000samolotów hehe) Skopiemy Ruskim Dupe:P[osilek]/
5)członek Nato ONZ Uni Europejsiej i czegos tam jeszcze/silne plecy i zasiłek:P
6)Dobrych Fachowców/Solidne Bomby/Szybkie odkoływanie wozów z chromowanymi Kołami 21cal:P/
7)Dobrą vódke najlepszą na świecie nie mówie juz o kiułbasie:P/Możliwość upicia narodów i przejęcie inicjatywy:P[gwizdze]
Dobra, dobra.. mimo tego ze stareotyp Polaka to zlodziej i pijak, to jednak wydaje mi sie ze uwaza sie nas za inteligentny narod.
Franko napisał:Panowie!!
Czytam te forum i aż się dziwie.Bolesna prawda jest taka, że dzisiaj ludzi wchodzących w wiek dorosły mało interesuje, od kogo Turcy dostali pod Wiedniem i kto odkrył polon i rad, bo mają inne problemy, a w dodatku to, co interesuje ich najbardziej, czyli sprawy bieżące, to właśnie bagno, które na dodatek wręcz ich zachęca do tego, żeby z niego uciekać. Ja się takim ludziom wcale nie dziwię, bo żyjemy w świecie, w którym najpierw trzeba mieć pieniądze, żeby później móc mieć ideały. Życie jest zbyt krótkie, a skoro w innym kraju można w rok osiągnąć to, co w Polsce przez lat 5... (co niestety jest winą Polski i Polaków)
Nie rozumiem też zupełnie, dlaczego ktoś, kto narzeka na Polskę, a żyje w niej, miałby przestać chodzić do lekarza i pobierać zasiłki.
Jak mówiłem, Polacy są szanowani tam, gdzie są Polacy warci szacunku, i z własnego doświadczenia wiem, że te stereotypy o złodziejach to wytwór głównie samych Polaków właśnie, zwłaszcza tych, któzy buszują po kraju i najbliższych okolicach robiąc sobie i innym odpowiednią reklamę. I chociaż w tej chwili mój kraj daje mi więcej powodów, żeby się za niego wstydzić, niż żeby być z niego dumnym, to i tak nigdy za granicą nie spotkało mnie jeszcze nic złego z tego powodu, że powiedziałem, skąd pochodzę. Nie miałbym jednak większych problemów z zostaniem za granicą na dłużej, ale to już jest raczej znak czasów, niż znak moich uczuć względem Polski, które, swoją drogą, są już raczej letnie, a za taką władzę, jak mamy teraz, to ja krwi przelewać nie będę.
1.Pod zaborami było ludziom lepiej? Za komuny było ludziom lepiej? Kurde kiedy było Polakom lepiej, bo według mojej znajomości historii naprawde dawno temu a jednak zawsze było nas stać na ideały, więc czemu teraz ma to się zmienić skoro zawsze dobrze na tym wychodziliśmy?
2.Czego się wstydzić, wstydził bym się gdyby Polacy obiecali pomoc jakiemuś krajowi, a następnie pomogli temu który go niszczy, wstydził bym się mojego kraju gdyby popierał łamanie elementarnych praw człowieka, można było się wstydzić PRL-u który bazował na kłamstwie i przemocy, a teraz czego się wstydzić, tego że przez to że nikt nam nie pomógł i mieliśmy komunizm, przez co teraz jestesmy zacofanym krajem? Ja nie bede się tego wstydził, my nie powinniśmy się tego wstydzić powinniśmy próbować to zmieniać
Franko napisał:sansiro: Przepraszam, ale o czym ty mówisz? Robotyzacja? Ja myślałem że mamy XXI wiek, automatyzacja jak najbardziej(ale to XX wiek), ale robotyzacja, czyli że ludzie siedzą i naciskają guziki a roboty pracują(to chyba wiek XXII)? Prawda jest taka że w Japonii minimalizowano wszystko więc w erze półprzewodników scalonych, mikrokntrolerów (mikroprocesorów), gdy cały świat zaczą minimalizować, a nawet mikro, czy pikomalizować, Japnia miała olbrzymie przoby, dlatego tak wyskoczyli z elektroniką.
Robotyka, czy roboty, czy wiesz co Japończycy zrobili jak im z europy przywieziono zegar (zwykły, stary: sprężynowy)? Zrobili z tej "technologii" roboty podające ludziom zieloną herbate(to było kilka wieków temu). W którym miejscu Polska ma taką tradycje i możliwości bo ja ich niestety nie widze.Feniks_Ognia: Przepraszam, ale czy jesteś dumna z czegokolwiek? Pan Lepper jest jaki jest, ale co on takiego zrobił by się za niego wstydzić? Zgwałcił krowe w Brukseli na forum europejskim? Polityk jak polityk można się z nim nie zgadzać, lub zgadzać, ale wstydzić się za nigo nie mam zamiaru bo go nie wybierałem. A co do zaborów, tak wiem kto do nich doprowadził grupa zdegenerowanych i przepitych ludków pod wpływem Carycy Katarzyny, ale tu też bym się nie wstydził bo prawie ta sama grupa zorientowała się co się dzieje i pruboała dokonywać reform, niestety było już za późno Ja ci podałem powody dla których bede dumny przed innymi nacjami z tego kim jestem, oczywiście były mamenty gdy byliśmy nie wporządku (względem europy wschodniej), ale było tego proporcjonalnie mało.
No Kawały dobre po to je dałem:PJak to Polska nie ma możliwośći??Już ci mówie jakie Polska może mieć możliwośći:
1)środek Europy- handel
2)środek świata-handel
3)dostęp do morza-handel/turystyka
4)28 nowych F16 hehe:P(USA ma ponad 2000samolotów hehe) Skopiemy Ruskim Dupe:P[osilek]/
5)członek Nato ONZ Uni Europejsiej i czegos tam jeszcze/silne plecy i zasiłek:P
6)Dobrych Fachowców/Solidne Bomby/Szybkie odkoływanie wozów z chromowanymi Kołami 21cal:P/
7)Dobrą vódke najlepszą na świecie nie mówie juz o kiułbasie:P/Możliwość upicia narodów i przejęcie inicjatywy:P[gwizdze]
Ja się z tobą zgadzam mówiłem o "robotyzacji"(źle używasz tego słowa), no może za wyjątkiem :środka świata", z startowanie do Ruskich militarnie też nie masz racji i jeszcze przez zylion lat tak bedzie i z tym że masz jakieś imperialne zapędy
Ostatnio edytowany przez Franko (2006-12-15 22:56:59)
Dobra, dobra.. mimo tego ze stareotyp Polaka to zlodziej i pijak, to jednak wydaje mi sie ze uwaza sie nas za inteligentny narod.
Tu się muszę zgodzić wystarczy spojrzeć na naszą politechnike, microsoft płaci inteligentnym studentą za to że się uczą, ale niestety jest to pakt z diabłem bo trzeba się zadeklarować na prace u nich[rip]
Ostatnio edytowany przez teusz (2006-12-15 23:00:07)
Tak jesteśmy narodem przepitych złodziei samochodów,inteligentnych przepitych złodziei samochodów Ale co nas obchodzi co o nas myślą bo niestety tego nie rozumiem. Jesteśmy narodem mającym olbrzymi potencjał intelektualny i nie tylko, niestety nie umiemy z tego korzystać.
teusz: nie dziw się, studia techniczne (elektronika, automatyka i robotyka, informatyka, elektrotechnika itd) są jednymi z najtrudniejszych, a na zachodzie ludziom się nie chce męczyć(gdzieś kiedyś widziałem proporcje studentów na studiach technicznych na zachodzie europy) zwłaszcza że biedy klepać nie będą a po zarządzaniu mają większe możliwości, natomias zapotrzebowanie na dobrych inżynierów jest było i bedzie więc muszą importować (na nasz nieszczęście, albo i szczęście bo jak ci inżynierowie wrucą do Polski z doświadczeniem z zachodu to może faktycznie czeka nas przyszłość 2 Japonii[yahoo]).
Ostatnio edytowany przez Franko (2006-12-15 23:13:04)
Narazie To Polacy Są najlepsi w Blacharstwie hehe (No wiecie Uzywane Sprowadzane kradzione Auta z Zachodu:P)
Czytałem ten temat i czekałem na jakąś puentę...
Dobrze że pojawił się Franco bo juz myślałem że się nie doczekam.
Ogólnie temat rzeka, właściwie nie wiem po co, to czy jestem dumny z bycia polakiem czy nie to moja osobista sprawa, co wiecej dumę tą mogę wyrażać na swój własny sposób, niezawsze zgodny z oczekiwaniami innych.
Co do tego jak nas widza za granicą: Smieję się z ludzi którzy wstydzą się mówic po Polsku np w Niemczech czy jakims innym kraju w obawie przed negatywnymi reakcjami tubylców. Co mnie obchodza opinie innych? Jesli są na tyle mało inteligentni by robić mi przykrości na podstawie stereotypów to ich sprawa. Ja wiem ile jestem wart do wsparcie tego uczucia nie potrzebuje ani Kościuszki, ani przypominania że wygraliśmy w 1920 roku z bolszewikami. Sam tworze swój własny obraz w oczach innych, a jeśli ktoś uwaza sie za lepszego odemnie tylko dlatego że szeleszcze jak mięta gazeta... cóż, sam o sobie daje w ten sposób opinie.
A jeśli powoduje mi jakieś przykrości mocniejszego kalibru to jest to idealny powód by oskarżyć go o nietolerancję rasową i sprawa w sądzie niemal w 100% wygrana
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-12-15 23:25:39)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
oz ludzie ale zescie sie rozpisali, niezle sie naczytalam [baka]
ja to ujme tak:
mieszkam w Anglii juz od Marca 2006 roku, ucze sie tu w "szkole", zdaje tutejsza mature(ktora mnie smieszy pod wplywem jak Angole narzekaja jakie to trudne...bo maja do nauczenia sie tylko 3 przedmiotow i kuja je przez 2 lata..... dla mnie owszem mam czasem problemy, ale to glownie jezykowe bo niezawsze umiem przelac na kartke to co dokladnie chce powiedziec np: "fascynujace wypracowanie ale zamalo LITERACKIE!!".....ocena...D.... i jak tu niezabic nauczyciela angielskiego [baka]). W szkole akuurat jestem jedyna Polka i niewytykaja mnie palcami, wrecz przeciwnie, sa bardzo mili. Kazdy narod jest inny, Polacy maja zawsze za granica dwa oblicza:
1. Przyjechal uczciwy polak sie wyksztalcic i zarobic pieniadze. NIektorzy zostaja na stale, niektorzy wracaja do naszego pieknego kraju ktorym jest Polska. Polacy sa cenieni za to jak pracuja bo pracuja solidnie i nieopierdzielaja sie jak inne narody wykonujac swoja prace.
2. Przyjechal jakis "zul" z plantow sie zebral i z jabolem za granice przyjechal co drogie slowo to K.. H... do roboty sie niepcha tylko kradnie itp.
ale niewstydze sie ich...bo wiem jacy sa Polacy i nieboje sie przyznac ze jestem Polka...
Angole narzekaja ze Polacy zabieraja im prace?? gowno prawda pracy dla nich jest peelno, czeba tylokop wyksztalcenia ktore Polak ma, a Angol niema, a jezeli chce roboty bez wyksztalcenia to prosze bardzo ale duma Angola niepozwala na to zeby sprzatac kible i scielic lozka w hotelu (to co akrat ja robie), i choc dostaja dosc spora stawke. Roznica w zarobkach kolosala, sprzataczka zarabia wiecej niz kierownik marketingu w Polsce ..i co sie dziwic ze Polacy wyjezdzaja .
-niewstydze sie tego ze jestem Polka.
-jak juz ktos powiedzial tu na forum mamy naprawde przepiekny kraj za ktorym tesknie, ale rzadza nimi nienormlane jelopy....
oz ludzie ale zescie sie rozpisali, niezle sie naczytalam [baka]
ja to ujme tak:
mieszkam w Anglii juz od Marca 2006 roku, ucze sie tu w "szkole", zdaje tutejsza mature(ktora mnie smieszy pod wplywem jak Angole narzekaja jakie to trudne...bo maja do nauczenia sie tylko 3 przedmiotow i kuja je przez 2 lata..... dla mnie owszem mam czasem problemy, ale to glownie jezykowe bo niezawsze umiem przelac na kartke to co dokladnie chce powiedziec np: "fascynujace wypracowanie ale zamalo LITERACKIE!!".....ocena...D.... i jak tu niezabic nauczyciela angielskiego [baka]). W szkole akuurat jestem jedyna Polka i niewytykaja mnie palcami, wrecz przeciwnie, sa bardzo mili. Kazdy narod jest inny, Polacy maja zawsze za granica dwa oblicza:1. Przyjechal uczciwy polak sie wyksztalcic i zarobic pieniadze. NIektorzy zostaja na stale, niektorzy wracaja do naszego pieknego kraju ktorym jest Polska. Polacy sa cenieni za to jak pracuja bo pracuja solidnie i nieopierdzielaja sie jak inne narody wykonujac swoja prace.
2. Przyjechal jakis "zul" z plantow sie zebral i z jabolem za granice przyjechal co drogie slowo to K.. H... do roboty sie niepcha tylko kradnie itp.
ale niewstydze sie ich...bo wiem jacy sa Polacy i nieboje sie przyznac ze jestem Polka...Angole narzekaja ze Polacy zabieraja im prace?? gowno prawda pracy dla nich jest peelno, czeba tylokop wyksztalcenia ktore Polak ma, a Angol niema, a jezeli chce roboty bez wyksztalcenia to prosze bardzo ale duma Angola niepozwala na to zeby sprzatac kible i scielic lozka w hotelu (to co akrat ja robie), i choc dostaja dosc spora stawke. Roznica w zarobkach kolosala, sprzataczka zarabia wiecej niz kierownik marketingu w Polsce ..i co sie dziwic ze Polacy wyjezdzaja .
-niewstydze sie tego ze jestem Polka.
-jak juz ktos powiedzial tu na forum mamy naprawde przepiekny kraj za ktorym tesknie, ale rzadza nimi nienormlane jelopy....
Minimum 25% Postu zgadza się z tym co ja o tym sądze i o tym co mówilem... Powiedz mi bo dawno byłem w UK czy żarcie sie poprawiło;p czy nadal tłuste jak cholera:)
Ostatnio edytowany przez sansiro (2006-12-15 23:30:27)