Nie jesteś zalogowany.
@darkschab - i po co te osobiste wycieczki? Naprawdę tak trudno zrozumieć to, co napisałem? Przecież zaznaczyłem wyraźnie, że to jest moje zdanie, mało tego, cieszę się, że się tobie ten film podobał. I po co zaczynasz? Oglądaj sobie dalej ambitne kino, czyli RE2, które dla innych ludzi jest najwyraźniej za "tródne". Hehehe.
ok nie zrozumiałem przesłania heheh
ale powiedz mi jedno czym jest dla ciebie ambitne kino bo ja nie twierdze ze resident evil jest ambitny a jak by był to naprawde musiał by byc gniotem ale jesli patrzec pod wzglądem akcji itp. czyż nie jest zajefajny wiem ze nie jestes fanem gry a dla mnie fana film jest idealny i przestancie, Nemesis nie wyglądał smiesznie, smieszny to był ten murzyn co wszedł w skład ekipy ale dobra nie bede juz tego przeciągał
ja po prostu lubie filmy akcji i założe się że nie podobał ci się Matrix: Rewolucje
sory za nerwy
pozdro dla wszystkich
ps. czy ghost ridera osądzasz pod wzgladem 'ambitnej' produkcji czy po prostu jest spaprany widziałem oceny filmu na multi to było 4,5 na 5 wiec ~Quithe powiedz czy mooglbys porównać z jakims podobnym filmem i czy widziles na kompie czy w kinie z góry dzieki
Spokojnie, "ambitne kino" w połączeniu z RE było nieco, hmm, ironicznym stwierdzeniem. Nie mam nic przeciwko kinu akcji, przeciwko wielkim popcornowym superprodukcjom, ani przeciwko kinu "ambitnemu", co więcej, do kina wolę chodzić właśnie na superproduckje. LotR wolę obejrzeć w kinie, a przykładowo Babel nic dla mnie nie traci, gdy oglądam go w domu na telewizorze. Po prostu tak wśród filmów akcji, jak i wśród filmów "ambitnych" są produkcje bardzo dobre i bardzo słabe. W kategorii filmów akcji/fantastycznych uważam serię RE (a zwłaszcza jej drugą część) za straszliwy gniot i nie zmieni tego plastikowo-lateksowy Nemezis (przy okazji, znam, grałem i bardzo lubię gry RE 1,2,3 i 4). Gdybym był wielkim fanem gier, to prawdopodobnie po tych ekranizacjach poszukałbym najbliższej gałęzi. DO tego wszystkiego dochodzi fakt, że jestem strasznie uczulony na Millę Jovovich. Takie jest moje, podkreślam, moje zdanie o filmach RE. Silent Hill i jako gra, i jako ekranizacja bije RE na głowę.
Podobały mi się wszystkie trzy Matrixy, przy czym 2 i 3 mniej i z nieco innych powodów niż 1.
Co do Ducha Zemsty, to film nie jest w połowie tak dobry, jak mógłby być, i nawet w połowie tak zły, jak się zapowiadało. Jak ktoś jest fanem komiksów, to przełknie film bez większych problemów. W tym gatunku oceniam go na poziomie reżyserskiej wersji Daredevila czy (też DC) Punishera. Nie jest to klasa Batman Begins czy Superman Returns jak dla mnie, ale też nie pierwsza część FF. Taki średniak, którego największą bolączką (przy tym bohaterze) jest rating PG13.
Quithe: fakt faktem:) Podejrzewam, że z Hiki równie dobrze ubawiłbyś się na RE 3, o ile nie przeszkadzałoby ci rżenie w momentach "pełnych napięcia";) i zbieranie jej z podłogi. Jak ją znam, narobiłaby ci niezłej poruty, ale warto zaryzykować. W końcu zawsze można znaleźć przyjemność w komentowaniu wpadek w cudzych napisach:)
Co do 300, to może się nawet skuszę. Skoro z takim napięciem na to czekacie. Chyba musi coś w tym być. Po trailerze myślę, co prawda, że mogli użyć innych kolorów z palety, a nie głównie sinego (purpura by sie zdała, zwłaszcza, gdy się tam zarzynają na lewo i prawo). No i powaliły mnie namalowane mięśnie:D Ale skoro to na podstawie komiksu, to pewnie tak musi być;) Zastanawiało mnie także, dlaczego ten dziki gigant taki był posłuszny? Ja na jego miejscu zaczęłabym od wpie...nia tym, którzy mnie na łańcuchu trzymali, ale to pewnie taka babska logika:) Ogólnie pachniał mi ten kawałek innymi produkcjami i niezbyt mi to podpasowało. Ale... jak już ktoś tu napisał: trzeba się wypowiedzieć po obejrzeniu całości. Nie gańmy dnia przez zachodem. Dla wyjaśnienia: nie jestem z tych, które się wzruszają na "Wichrowych wzgórzach" i lubię takie różne dziwolągi. O ile są na odpowiednim poziomie.
~darkschab, tu nie chodziło o ambitność produkcji. Przeczytałem parę recek i wszystkie go totalnie zjechały, to też stwierdziłem, że nie warto. Jeżeli, jak mówisz ~Freeman, jest na poziomie DD to bez wyrzutów sumienia mogę go sobie darować. Skoro bijesz też w fanów komiksu, możliwe, że kiedyś go obejrzę, i coś mi się wydaje, że będzie jak z Hulkiem... a z nim nie było za dobrze. Po zobaczeniu zmutowanych pudli śmiałem się przez 10 minut i nie mogłem przestać xD
Quithe: fakt faktem:) Podejrzewam, że z Hiki równie dobrze ubawiłbyś się na RE 3, o ile nie przeszkadzałoby ci rżenie w momentach "pełnych napięcia";) i zbieranie jej z podłogi. Jak ją znam, narobiłaby ci niezłej poruty, ale warto zaryzykować. W końcu zawsze można znaleźć przyjemność w komentowaniu wpadek w cudzych napisach:)
Boruty, dziubek, boruty xD Znowu skończyłoby się na wypadzie na coś innego niż na to Już wolałbym RE3 obejrzeć z Tobą przed kompem po zaaplikowaniu (sobie xP) rozweselaczy xD Bylibyśmy w tym samym stanie na tym filmie xD Bo mnie zazwyczaj takie rzeczy nie bawią tylko dobijają
Ostatnio edytowany przez Quithe (2007-03-04 21:43:31)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Spokojnie, "ambitne kino" w połączeniu z RE było nieco, hmm, ironicznym stwierdzeniem. Nie mam nic przeciwko kinu akcji, przeciwko wielkim popcornowym superprodukcjom, ani przeciwko kinu "ambitnemu", co więcej, do kina wolę chodzić właśnie na superproduckje. LotR wolę obejrzeć w kinie, a przykładowo Babel nic dla mnie nie traci, gdy oglądam go w domu na telewizorze. Po prostu tak wśród filmów akcji, jak i wśród filmów "ambitnych" są produkcje bardzo dobre i bardzo słabe. W kategorii filmów akcji/fantastycznych uważam serię RE (a zwłaszcza jej drugą część) za straszliwy gniot i nie zmieni tego plastikowo-lateksowy Nemezis (przy okazji, znam, grałem i bardzo lubię gry RE 1,2,3 i 4). Gdybym był wielkim fanem gier, to prawdopodobnie po tych ekranizacjach poszukałbym najbliższej gałęzi. DO tego wszystkiego dochodzi fakt, że jestem strasznie uczulony na Millę Jovovich. Takie jest moje, podkreślam, moje zdanie o filmach RE. Silent Hill i jako gra, i jako ekranizacja bije RE na głowę.
Podobały mi się wszystkie trzy Matrixy, przy czym 2 i 3 mniej i z nieco innych powodów niż 1.Co do Ducha Zemsty, to film nie jest w połowie tak dobry, jak mógłby być, i nawet w połowie tak zły, jak się zapowiadało. Jak ktoś jest fanem komiksów, to przełknie film bez większych problemów. W tym gatunku oceniam go na poziomie reżyserskiej wersji Daredevila czy (też DC) Punishera. Nie jest to klasa Batman Begins czy Superman Returns jak dla mnie, ale też nie pierwsza część FF. Taki średniak, którego największą bolączką (przy tym bohaterze) jest rating PG13.
hehe no co ty a co ci bidna Mila zrobiła ja lubie jej filmy ale masz racje co do tego ze kazdy ma swoje zdanie i dotarło do mnie ze po prostu nie pasuje ci i koniec :0 ale wiesz uważam sie za wielkiego fana serri gier i filmu (zapomiałes dodac jeszcze Code name Veronica , Deth Aima, 2 Outbreaki i jeszcze jeden ale nie pamietam) dlatego jak zjechałes RE2 to nie wytrzymałem hehehe. Nemesis - ciesze sie ze tak wyglądał nie ze lubie latex :p
i bardzo podobało mi sie ze nie był wygenerowany komputerowo bo w naszych czasach jest to jeden z wyjątków :)hehe a tak na marginesie to wielu osobą podobała sie bardziej 2 wiec różnie to bywa z tym gustem
Silent Hill - Przecudowny:P
ghost rider
nie no jak jest podobny do Daredevila to juz odpuszczam chociaz Punisher był nawet nawet ale filmy jak własnie daredevil czy cat woman to naprawde żenada
dla mnie wzorem do nasladowania jest narazie Trylogia X-Men jesli chodzi o film na podstawie komiksu
pozdrawiam
Ja jestem członkiem tego promila populacji fanów komiksowych ekranizacji, którym się podobał i Daredevil (podkreślam, że w reżyserskiej wersji) i Hulk Anga Lee
@darkschab - nie, nie zapomniałem o pozostałych grach z serii RE, po prostu grałem tylko w 1-4.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-04 21:43:32)
To rzeczywiście jesteś w promilu A wersji reżyserskiej DD nie widziałem, jeno zwykłą.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Ja jestem członkiem tego promila populacji fanów komiksowych ekranizacji, którym się podobał i Daredevil (podkreślam, że w reżyserskiej wersji) i Hulk Anga Lee
@darkschab - nie, nie zapomniałem o pozostałych grach z serii RE, po prostu grałem tylko w 1-4.
Hulk był fajny
aha ~Quithe mowiłes o Ghost Rider czy o RE ??
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-04 21:47:49)
hikikomori napisał:Quithe: fakt faktem:) Podejrzewam, że z Hiki równie dobrze ubawiłbyś się na RE 3, o ile nie przeszkadzałoby ci rżenie w momentach "pełnych napięcia";) i zbieranie jej z podłogi. Jak ją znam, narobiłaby ci niezłej poruty, ale warto zaryzykować. W końcu zawsze można znaleźć przyjemność w komentowaniu wpadek w cudzych napisach:)
Boruty, dziubek, boruty xD Znowu skończyłoby się na wypadzie na coś innego niż na to Już wolałbym RE3 obejrzeć z Tobą przed kompem po zaaplikowaniu (sobie xP) rozweselaczy xD Bylibyśmy w tym samym stanie na tym filmie xD Bo mnie zazwyczaj takie rzeczy nie bawią tylko dobijają
Niestety, dziubek, nie masz racji. Boruta to imię diabła, a obciach to 'poruta', przynajmniej u mnie 'na wiosce' tak się mówi. Radziłabym zaufać korektorowi;)
Nie ma sprawy, może być kolejny Almodowar albo horyzontalna wersja RE3 (po zastosowaniu wygłuszaczy krytycyzmu). Obie opcje dość atrakcyjne są.
aha ~Quithe mowiłes o Ghost Rider czy o RE ??
A o co pytałeś? Nie wiesz?
~darkschab, tu nie chodziło o ambitność produkcji. Przeczytałem parę recek i wszystkie go totalnie zjechały, to też stwierdziłem, że nie warto. Jeżeli, jak mówisz ~Freeman, jest na poziomie DD to bez wyrzutów sumienia mogę go sobie darować. Skoro bijesz też w fanów komiksu, możliwe, że kiedyś go obejrzę, i coś mi się wydaje, że będzie jak z Hulkiem... a z nim nie było za dobrze. Po zobaczeniu zmutowanych pudli śmiałem się przez 10 minut i nie mogłem przestać xD
hikikomori napisał:Quithe: fakt faktem:) Podejrzewam, że z Hiki równie dobrze ubawiłbyś się na RE 3, o ile nie przeszkadzałoby ci rżenie w momentach "pełnych napięcia";) i zbieranie jej z podłogi. Jak ją znam, narobiłaby ci niezłej poruty, ale warto zaryzykować. W końcu zawsze można znaleźć przyjemność w komentowaniu wpadek w cudzych napisach:)
dobrze wiem o co pytałem ale z twojej odpowiedzi nie wywnioskowałem nic co mogło mnie naprowadzic bo jesli chodzi o ambitne pozycje rozmawiałem o RE z ~freemanem
wiec troche pomieszałes tam w odpowiedzi dlatego pytam ale juz widze ze to raczej ghost rider
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-05 00:14:42)
"ps. czy ghost ridera osądzasz pod wzgladem 'ambitnej' produkcji czy po prostu jest spaprany widziałem oceny filmu na multi to było 4,5 na 5 wiec ~Quithe powiedz czy mooglbys porównać z jakims podobnym filmem i czy widziles na kompie czy w kinie z góry dzieki"
To była odpowiedź na to pytanie Poza tym co RE ma do serca komiksowego? Co prawda wydano tytuł na podstawie 1 części zdaje się, ale w Polsce zbytniej popularności raczej nie ma. Pewnie niewiele osób czytało skany.
Tak zauważyłem, że sporo ludzi ma problem z przypomnieniem sobie, zaskoczeniem o czym ktoś pisze, jeżeli wcześniej padło kilka linijek tekstu, najczęstszy przypadek to gg. Tam jest to w zasadzie nagminne xD
Ostatnio edytowany przez Quithe (2007-03-05 00:18:24)
http://www.youtube.com/watch?v=UapGEIMQ … ed&search=
Extended uncut trailer Beware! Nipples alert
jeszcze trochę i z wszystkich trailerów cały film będzie można złożyć:)
Świetny Trailer, mam nadzieje ze końcowa wersja powali na kolana podoba mi sie już teraz, a tak poza tematem do dla mnie rządzi 1 film na podstawie komiksu, a jest to Sin City (Bruce Willis i inni) i polecam...
heh właśnie wróciłem z kina i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś tu widział ten film jeszcze , ja przyznam szczerze że nieco się rozczarowałem wszystko niby ładne fajne itp ale czegoś mi brakowało pytanie tylko czego?? ale przyznać musze że walka leonidasa przeciwko temu potworkowi co mia na szyji łańcuchy była naprawde imponująca a co wy sądzicie na temat tgo filmu????????????
Ostatnio edytowany przez szefu (2007-03-23 17:29:47)
W sobote się wybieram ; ) więc zdam relacje ; )
Ja ogladalem wczoraj:) Bardzo mi sie podobal:) Narracja bardzo mi się podobała, wczuwała w klimat, nie widziałbym tego filmu np z lektorem pl...
Ostatnio edytowany przez Tkaczu (2007-03-23 18:13:50)
mi się film bardzo podobał, szkoda że nie ma takich więcej:)
a ja czuje jakiś nie dosyt