Nie jesteś zalogowany.
A ja mam takie wrażenie, jak bym oglądał drugi raz ten sam odcinek. Chodzi mi o ostatnie odcinki pierwszej serii. Znowu Lelouch trochę zboczył z toru, nikt z jego ekipy nie wie do czego potrzebna jest ta cała rozwałka.
Można sie już domyślić czemu na op Guren i Lancelot są razem i mają te same skrzydła.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
Można sie już domyślić czemu na op Guren i Lancelot są razem i mają te same skrzydła.
nie kracz.
Tak samo można pomyśleć o Mordredzie, który stoi wraz z ekipą Zera, a odejście Kallen do Suzaku za pewne będzie tylko chwilowe.
Stoi tam również coś, co przypomina Tristana.
Myślę, że Kallen będzie raczej czymś w rodzaju rycerza Nunally
SPOILER
Nowe jednostki brytanii:
1
i
2
To przypomina trochę Tristana
Koniec Spojlera
Ostatnio edytowany przez Tristan (2008-07-14 16:35:54)
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
No, i mamy kolejne anime z polskim akcentem. Odcinek nie najlepszy, mimo że dużo się dzieje. Zbyt szybko przeskakują do następnej sceny, gubi się wątek i daje to marny efekt.
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Spoiler!
No więc tak , jestem trochę zmieszany reakcja Lulu po śmierci Shirley , chodź mam nadzieje że to było tylko na pokaz.
Mam nadzieje ze Suzaku nie przekabaci Kallen na swoja stronę bo to była by już przesada.
Ostatnio edytowany przez Sadorus (2008-07-14 19:39:52)
Ma ktoś może dostęp do pierwszego arta z endingu?
Hm, obejrzałem.
W sumie, odcinek dobry, ale trochę chaotyczny.
Tekst w spoilu jest dla tych, co widzieli epek #14:).
Wydaje mi się, że będą jakieś wewnętrzne problemy w Zakonie. Możliwe, że bunt. Widzieliście sami, że rycerze nie chcieli zabijać tych ludzi.
W dzisiejszym odcinku Suzaku pokazał jakim jest cepem;). Jest masakrycznie zaślepiony.
Spójrzcie na scenę, w której V.V. leży na ziemi, a w tych wrotach stoi Charles. Imperator twierdzi, że V.V. go okłamał. Wydaje mi się, że Charles zakazał mu dotykać Lulu. Hm, czyżby miał wobec niego, jakieś plany? We'll see.
Coś zaczyna się dziać w drugim oku Lelouch:D. Jeśli to nowy Geass, to ciekawe, jaką będzie miał moc.
Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2008-07-14 20:49:02)
Ma ktoś może dostęp do pierwszego arta z endingu?
Proszę bardzo.
Ostatnio edytowany przez Tristan (2008-07-14 21:04:08)
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Wydaje mi się, że C.C. była blisko związana z Marianna. Przy Lulu nigd nie miała na twarzy takiego uśmiechu. Wydaje mi się, że Marianne też miała geass. Można powiedzieć, że Karen jest jak na razie stracona, bo na pewno uwierzy w bajeczki Suzaku - wie, że to on zabił Euphie, czyli może posunąć się do zabicia swojej przyjaciółki, aby dojść do celu. Szkoda, bo to moja ulubiona postać kobieca w tym anime:/
Kolejny odcinek to pewnie będzie historia C.C. i walka z Charlsem. Ciekawy czy młodość i refleks zwycięży nad doświadczeniem. A Imperator wyjawi mu tajemnicę śmierci matki. Coraz więcej znaków zapytania, a kolejny odcinek dopiero za tydzień:/
Bo to jest raczej Tristan tylko że ma nową głowe i air glide wings zamiast mdoelu brytani, możliwe że Zino zmieni stone
Takie przechodzenie rycerzy na stronę rebelii byłoby chyba nie najlepszym posunięciem, a jak coś to raczej jakiś prototyp, bo przecież Tristan nie potrzebuje, zestawu do latania
W sumie racja ale może być to tylko modyfikacja zamiast tej swojej lancy ma dwa miecze.
Po za tym lepszy numer
Anya Alstreim to chyba jakaś reinkarnacja Marinne
I ten pierwszy knightmare z tym dużym mieczem należy do Rycerza Jednego a ten Drugi do rycerza dzięsięciu
Ostatnio edytowany przez Wing_Z (2008-07-14 23:14:56)
Raczej nie, bo Anya ma już 15 lat, a Marianna umarłą trochę później, ale nie da się zaprzeczyć, że coś ją łączy z Lelouchem i geass
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-07-14 23:20:14)
A mi ten odcinek nie przypadł do gustu, ba uważam go za najgorszy jaki widziałem, strasznie wszystko wydaje mi sie naciągane i na sile. Co do Polski to pewnie tylko tyle usłyszymy o niej
fakt polski w dalszych rozmowach napewno nie będzie
zale w tym odcinku zdziwiło mie to że rolo sa się przyznał do tego iż jest zabujcą shirley. Nigdy bym nie przypuszczał że twórcy rozwiążą to w taki prymitywny sposób , tak bez żadnej intrygi troche zastanawia mnie fakt jak jeramiuratował Cornelię bo wyskoczył z nią z mecha a potym odrazu wybuch. Jako się stało?
(pisałem to nie czytając wszystkich spoilerowych postów userów tego tematu)
A ja cały czas uważam, że Oranżowy jest wtyczką Charlesa. Intryguje mnie scena gdy Lulu wyłączył Gefjun Disturber Jeremiahowi otworzyło się wtedy oko, uruchomił Geass czy coś i powiedział: "Your Highness..". Kogo tak naprawdę miał na myśli? Ja sądzę, że Charlesa bo podejrzewam, ze tak zmodyfikował mu pamięcćby myślał, że był ochroniarzem Marianny i w najmniej niespodziewanym momencie przysłowiowo wbić nóż w plecy Zero. Właśnie wtedy zrobił taki wyraz twarzy jakby odzyskał pamięć albo zrozumiał intencję Imperatora.
Czy się mylę okaże się niebawem
A ja cały czas uważam, że Oranżowy jest wtyczką Charlesa. Intryguje mnie scena gdy Lulu wyłączył Gefjun Disturber Jeremiahowi otworzyło się wtedy oko, uruchomił Geass czy coś i powiedział: "Your Highness..". Kogo tak naprawdę miał na myśli? Ja sądzę, że Charlesa bo podejrzewam, ze tak zmodyfikował mu pamięcćby myślał, że był ochroniarzem Marianny i w najmniej niespodziewanym momencie przysłowiowo wbić nóż w plecy Zero. Właśnie wtedy zrobił taki wyraz twarzy jakby odzyskał pamięć albo zrozumiał intencję Imperatora.
Geass canceler anuluje wszystkie geassy, więc nawet jeśli by to była prawda, to po pierwszym użyciu geass cancelera wszystkie prawdziwe wspomnienia by wróciły(ale o tym że Jeremiah był ochroniarzem królowej, była też mowa w jakimś picture book'u, więc szczerze wątpie by to ściema była), przynajmniej do takich wniosków można dojść po obejrzeniu wcześniejszego odcinka.
o tym że Jeremiah był ochroniarzem królowej, była też mowa w jakimś picture book'u, więc szczerze wątpie by to ściema była
Dokładnie w Picture Book 4.33