#1441 2008-06-16 17:37:50

Elesender
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Jak zawsze pełno pytań smile_big ciekawe co się stanie z CC po zapowiedzi następnego odc coś się jej działo smile_big
xing tez juz wogole mu odwala, jeśli chodzi o choroby to najprawdopodobniej ma raka płuc, jak kaszle krwią smile
Ja się boję ze ta loli brytjka z okrągłego stołu okaże się jakaś była przyjaciółka (może nawet siostra[wszystko jest możliwe w CG smile_big]) Lulu tylko o tym nie pamiętają, cóż ona widać że ma problemy (z pamięcią smile_big), ale Lulu, zawsze można to tłumaczyć szokiem po stracie matki itd. itp jezor

I Ja chce takiego misia oraz laptopa z CG smile_big

Ostatnio edytowany przez Elesender (2008-06-16 17:40:49)

#1442 2008-06-16 18:30:32

Rufus Thomas
Użytkownik

No wreszcie zaczynamy mieć jakieś pojęcie o planach Zero, przymierze 3 mocarstw to wystarczająca siła dzięki której Lulu będzie mógł zmierzyć sie bezpośrednio ze swoim ojcem. Już zacieram ręce czekając na wielką bitwe pomiędzy Stanami Zjednoczonymi Sojuszu a Brytanią! smile

Nie widze też problemu z nadmiernym wprowadzaniem nowych bohaterów, w końcu teraz akcja przeniosła sie na większą arenę, poza tym zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami wszystko będzie sie toczyć pomiędzy kilkoma "głównumi" postaciami, reszta jest na odstrzał:)

No ale nie podoba mi sie ta wewnętrzna zmiana Lulu, bardziej mi odpowiadał gdy był tym szekspirowskim draniem z pierwszego sezonu

Musze przyznać że Li zbiera coraz więcej pkt. w moim rankingu, świetnie poradził sobie z Zero wykorzystjąc ukształtowanie terenu (taka odwrócona wersja Narity) ale mimo to Lulu nadal posiada jakiegoś asa w rękawie, ni cholery sie nie domyślam, ale w końcu w rozmowie z C.C. w windzie wyjawił że użył na kimś geass więc może to być częscią tego misternego planu

Moje przypuszczenia co do dalszych wydarzeń

Jeśli chodzi o całą akcje z Li to sądze że będzie opierała sie na zasadzie "...wróg mojego wroga jest moim przyjacielem.." i przynajmniej narazie Lulu zawrze z Xinge rozejm, przynajmniej to wydaje mi sie sensowym rozwiązaniem.
Nie spodziewałbym sie również tego że Kallen zostanie uratowana w następnym odcinku, z dwóch powodów
1. Porywanie jej tylko na 1 odcinek to zbytnie przegięcie, nie wspominając o potencjale fabularnym płynącym z takiego obrotu wydarzeń.
2. Jak wiemy zaraz po 11 odcinku Lelouch wraca do Ashford, po co miałby tam wracać w takim momencie? Może dlatego że Kallen zostanie zabrana wlaśnie do Japonii, biorąc pod uwage że jest pół-brytyjką rozkaz wygnania aż tak jej nie dotyczy. To byłby świetny motyw do przejścia z Chin do Akademii

Ponadto, zauważył ktoś że C.C. wcale nie potrzebowała nawigacji przy prowadzeniu tej ciężarówki, wyglądało na to że ona całkiem dobrze zna te rejony.

A jeśli miałbym snuć teorie o tych dwóch Lelouchach to stawiam że przychylam sie do wcześniejszego postu, chyba Nanami że to przebrana Sayoko, w koncu nie było jej w obu epizodach a zna tożsamość Zero, wiec...:)

Poza tym ona jest z klanu ninja smile_big

Koniec

#1443 2008-06-17 00:01:52

Gela19
Użytkownik

C.C. wkońcu zostanie wciągnięta bezpośrednio do akcji. I owszem C.C. wyglądała jakby doskonale wiedziała dokąd jedzie. Ta seria jeszcze nas zaskoczy smile

Lulu mam nadzieję że wkońcu coś pokaże z tego co planuje...Jak ma jakies asy to niech zacznie nimi grać bo inaczej dojdzie do sytuacji w której już ich nie będzie mógł wykorzystać.

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#1444 2008-06-17 01:30:15

Darconn
Użytkownik

Spoiler

Xing niedługo nam kipnie, a tak polubiłem tego człowieka, jest lepszym strategiem od lulu ( przy czym straciłem szacunek do twórców serii, jak lulu, geniusz strategii i taktyki wyprzedzający przeciwnika o 6 ruchów w 1 serii mógł pominąć fakt terenu w tak błahy sposób "teren jest płaski nikomu nie daje on przewagi" mimo, że sam tak często używał terenu? ) Myślę też , ze na czas przed kipnięciem Tian - zi przekona Xinga, żeby sprzymierzył się z lulu.

Najbardziej w całym odcinku zastanowił mi uśmiech radości na twarzy C.C gdy usłyszała obietnicę lulu dla Kallen i następnie zobaczyła jego działania.

Ale ogólnie odcinek porywający nie był...

Spoiler

#1445 2008-06-17 17:19:50

Rufus Thomas
Użytkownik

Może ktoś ma podobny problem...

Otóż ściągnąłem wersje CG od Eclipse, zarzuciłem napisy w .ass, odpaliłem MPC i polskie napisy nakładają sie z subami Eclipse;/, próbowałem pozmieniać w ustawieniach ale nic z tego. Wie ktoś jak zrobić żeby były tylko suby PL?

#1446 2008-06-17 17:38:05

FAiM
Użytkownik

hm... jeżeli to polskie są na angielskich, to polskie są ładowane przez MPC, a angielskie przez DVS (taka zielona strzałka przy zegarku)... wyłącz jedne...

K5Cqyo6.png?1

#1447 2008-06-17 17:58:36

Anime_District_pl
Użytkownik

Eclipse wypuszcza 2 wersje: mkv (softsub) oraz avi (hardsub). Na hardsuba nie nałożysz napisów by zniknęły całkowicie. Ściągnij wersję mkv od Eclipse a nie będzie problemów.

Pozdrawiam,
LWish
Anime-District.pl

Ostatnio edytowany przez Anime_District_pl (2008-06-17 19:10:37)

#1448 2008-06-17 21:00:09

Szum
Użytkownik

a mnie ciekawi dlaczego ta mała loli brytyjka ma zdjęcia z dzieciństwa lulu. Odcinek ekstra tak dużo akcji już dawno nie było :)ale ten mech chin to dlamnie totalna chała. Kallen nie!!! Ona ma żyć i być na wolności takich bohaterów coraz mniej. Powinni chronić gatunek!!!

#1449 2008-06-17 21:17:40

Z0n9er
Użytkownik

co do loli brytyjki - pewnie jest pierwsza miłością z czasów dzieciństwa lula, lulo ją porzucił dlatego teraz taka "nie w sosie"/smętna chodzi
co do kallen - no nie wiem kallen niewolnica to całkiem ciekawa perspektywa

#1450 2008-06-17 21:39:50

FAiM
Użytkownik

tak to jest, jak post wypada na końcu strony:

FAiM napisał:

Anya jest tylko o 4 lata młodsza od Lulu, więc bardzo możliwe, że się już spotkali na dworze Brytanii (bo te zdjęcie jest w jakimś ogrodzie, zapewne w pałacowym)... tylko, że Lulu w wieku 10 lat został zesłany do Japonii, a więc Anya musiałby mieć max 6 lat jakby spotkała Lulu...

miejmy nadzieję, że jakoś się to wyjaśni - tylko mam nadzieję, że nie w R6 xD

K5Cqyo6.png?1

#1451 2008-06-17 22:59:25

Deviant
Użytkownik

fajnie bedzie jak zrobia R3 smile

or2yv7gv3.gif

#1452 2008-06-17 23:03:43

KieR
Użytkownik

Niech bedzie nawet R10 tylko jak ma być to żeby nie było rzadniej przerwy (no dobra max 2 tygodnie a nie prawie rok) Pomiędzy sezonami ^^.

Ostatnio edytowany przez KieR (2008-06-17 23:05:17)

tumblr_static_bug.gif

#1453 2008-06-18 00:46:10

Zgrzyt
Użytkownik

Powie tak odcinek to cholerny odgrzany kotlet.
trochę w nim Gundama (trochę dużo), a główny krążownik wygląda jak ten z Tengen topa Gurren Lagann po występie w Pimp My Battle Cruiser ogólnie każdy kto ogląda serie z mechami (i w tych klimatach) będzie wyłapywał zapożyczenia co chwila. Mimo mnogości akcji brakowało jakiegoś napięcia i elementu zaskoczenia (tylko czekałem aż te cacko odpali swe działa, albo w jakiś sposób unieruchomią jednostki zakonu ). Lulu też zawiódł nie tyle przeoczeniem jakim było nieznajomość gruntu na jakim walczy (Bo co? mieszka tam?), co nie wykorzystanie (boże) loli cesarzowej by ta skośnookiemu przemówiła do rozsądku tym bardziej ze Zero też chce przewrotu w Chinach itd. Druga sprawa w Chinach na 100% jest prawdziwy Lulu, Brytyjska pilotka ma dostęp do zdjęć archiwalnych, zdjęć Suzaku itd. nie musi go od razu kochać boże litości. Każdy Antybohater ma swoje wzloty i upadki, spawiał bym się jak by cały czas wygrywał. Jak w każdej serii z mechami bywa, jedna z stron musi mieć maszynę niebezpieczną dla otoczenia i samego pilota. Xing  nie android, pilotowanie tego czegoś go wykańcza.
A kto udaje Lulu mnie nie obchodzi (chyba ze Lulka istnieje XD), ważniejsze jest to że porwano Karen a w doujinshi takie akcje kończą się orgią (*.*) uuuuuaaaaaaaaa

#1454 2008-06-18 03:04:06

Gela19
Użytkownik

Według mnie prawdziwy Lulu może być pod maską Zero... a falsyfikat jest w szkole, w końcu Lelouchowi chodzi o pozory. Stara się ukryć fakt, że jego pamięć powróciła więc wystarczyłoby skołowac uzurpatora, jakąs dobra podróbę, może nawet zrobić mu pranie mózgu Geassem i o resztę nie musi się martwić. A zabieg z połowa twarzy jest dla zmyły. Przecież Lulu nie posłał by falsyfikatu na pole walki, w tak waznej sprawie...to wiąże się z MEGA porazką dla niego. Lulu tez człowiek, wszystkiego wiedzieć nie musi, stąd te błędy w planowaniu strategi walki.

#1455 2008-06-18 12:48:37

FAiM
Użytkownik

to przecież oczywiste, że prawdziwy Lulu jest w Chinach, bo jak już wcześniej mówiłem Geassa nie da się podrobić, a przecież chciał go użyć na uczestnikach balu...

a co do zdjęć Anya, to wątpię by wrzucała tam wszystko co popadnie, więc raczej znała Lulu, w końcu pochodził z królewskiej rodziny...

K5Cqyo6.png?1

#1456 2008-06-18 13:57:36

Deviant
Użytkownik

Anya to pewnie druga siostra Lulu, tylko ze on zapomnial o niej.

or2yv7gv3.gif

#1457 2008-06-18 14:15:55

Gela19
Użytkownik

Prędzej może być jego kuzynką, i wychowywali się razem na dworze królewskim tylko zarówno Ona jak i On tego fragmentu ze swojego życia nie pamiętają.

#1458 2008-06-18 14:24:34

Dżibril
Użytkownik

W tym anime nic nie jest już pewne - moc imperaotora wszystko stawia na głowie , nie wiadomo czy czyjekolwiek wspomnienia i zamiary są prawdziwe.

#1459 2008-06-18 14:44:29

Gela19
Użytkownik

Fakt, przez Imperatora wszystko co do tej pory widzieliśmy może okazać się zwykła mistyfikacją:P

#1460 2008-06-18 14:48:49

Darth Matt
Użytkownik

dokładnie, nie wiadmomo nawet czy matka Lulu faktycznie została zabita a co za tym idzie cała ta jego zemsta ma sens smile

8OF8m

Stopka forum

© Animesub.info 2025