#2221 2008-08-03 23:31:29

almisael
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Nie wiem jak wy, ale po 17 odcinku ja już wiem jak skończy się seria. ;/

Pokaż spoiler

Imp i Leluch zatłuką się na śmierć i nowym władcą świata zostanie Sznycel, wszystko w myśl zasady "gdzie dwóch się bije...".

Suzaku przypadkowo wypierdoli w kosmos cały zakon za pomocą broni Niny i w nagrodę zostanie pierwszy rycerzem Sznycla. Oczywiście cały czas będzie się dręczył debilnymi dylematami.

#2222 2008-08-04 02:01:27

Szum
Użytkownik

ja tam czekam na napisy smutny
a w quizie mi wyszedl clovis.jpg

#2223 2008-08-04 10:21:40

wariacik
Użytkownik

almisael napisał:

Nie wiem jak wy, ale po 17 odcinku ja już wiem jak skończy się seria. ;/

Pokaż spoiler

Imp i Leluch zatłuką się na śmierć i nowym władcą świata zostanie Sznycel, wszystko w myśl zasady "gdzie dwóch się bije...".

Pokaż spoiler
O ile wcześniej Imperator nie puści całego świata z dymem dzięki swojemu Ragnarokowi....

Wygląda na to możliwości przejścia Kallen na stronę brytyjską jest ciągle otwarta, ale wątpię żeby pokuszono się o tak ciekawy zwrot akcji.

Pokaż spoiler
Czy Lulu jest naprawdę tak głupi by wysłać Rolo po Nunally?

#2224 2008-08-04 10:30:43

almisael
Użytkownik

wariacik napisał:

Pokaż spoiler
Czy Lulu jest naprawdę tak głupi by wysłać Rolo po Nunally?

no właśnie, też mnie to zaskoczyło.

#2225 2008-08-04 11:44:21

Tristan
Użytkownik

Mnie tam w quizie wyszedł

Pokaż spoiler

lulu.jpg

wariacik napisał:

Wygląda na to możliwości przejścia Kallen na stronę brytyjską jest ciągle otwarta, ale wątpię żeby pokuszono się o tak ciekawy zwrot akcji.

Pokaż spoiler

Raczej Kallen przeciągnie Gino na stronę Zero smile_big Bynajmniej ciekawe, co teraz się stanie z Guilfordem. Brytyjczycy raczej ciepło Go nie przyjmą.
Luciano zachowuje się jak zdrowo porąbany świr a Bismarck ma "troszkę" dużego mecha z całkiem fajnym mieczykiem. Ciekawe jakie jest pełne uzbrojenie Galahada.

Czyżby, Lakshata (dobrze to napisałem?) zmodyfikowała/naprawiła dla Jeremiaha Siegfrieda?

Ostatnio edytowany przez Tristan (2008-08-04 11:59:34)

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#2226 2008-08-04 12:33:29

SiwyCZR
Użytkownik

karen.jpg
Tak też myślałem jezor

The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody

#2227 2008-08-04 12:45:24

khadzad
Użytkownik

Pokaż spoiler
Mnie bardziej ciekawi co dalej z CC i czy Schenitzel powiadomi caly świat kim jest Zero...jest inteligentny i wie napewno ze w ten sposob podkopalby morale zakonu

Ostatnio edytowany przez khadzad (2008-08-04 12:46:48)

#2228 2008-08-04 21:47:18

Ebrithil1691
Użytkownik

obejrzałem i....

Pokaż spoiler
Dziwne to wszystko się robi, Suzaku nie wystawił Lulucha. Schneizel jest za bystry, niby nic nie wiedział o geass ale dał nam do zrozumienia iż znał wszystkie inne tajemnice a teraz dzięki wiedzy na temat tej mocy poukładał je sobie w całość i to on rozdaje karty. Zakon Czarnych Rycerzy dostaje po dupie w starciu na pierwszej linii :/... a co za tym idzie jeśli Rakshata nie unowocześniła jakoś mechów zakonu to będzie nie równa walka. CG jest strasznie zakręconym anime, ciężko tu coś przewidzieć, dajmy tu przykład ze spotkaniem Suzaku i Lulu smile... kto by pomyślał że tak to się potoczy.

a co do quizu to wyszedł mi Lulu... ale to można było łatwo przewidzieć po zaznaczaniu odp. ciekawe co trzeba zaznaczyć na Nine... heh

Ostatnio edytowany przez Ebrithil1691 (2008-08-04 21:49:10)

#2229 2008-08-04 21:59:07

Kroko
Użytkownik

Co do quizu wystarczy tylko znać poszczególne postacie, ich zachowanie i psychike i już masz tą co chciałeś.

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#2230 2008-08-04 22:04:25

Ebrithil1691
Użytkownik

Kroko to spróbuj trafić impka smile_big

Ostatnio edytowany przez Ebrithil1691 (2008-08-04 22:04:41)

#2231 2008-08-04 22:34:20

Zarathustra
Użytkownik

A ja jeszcze najnowszego odcinka nie widziałem, czekam na zmartwychwstanie Clovisa i żeby Kallen wykitowała albo ktoś inny ważny w tej telenoweli. oczkod
abcd233746470t.jpg

#2232 2008-08-04 22:45:50

m(e)st
Użytkownik

Pokaż spoiler
Epek ogólnie elegancki dużo akcji i to jest najważniejsze, walka Zakonu z Brytanią raczej w plecki, przegięci rycerze smile_big szczególnie nr.1 w swoim przepakowanym mechu. Rozmowa Leloucha z Suzaku i to co się wydarzyło było lekkim zaskoczeniem, czyżby Suzaku po tej rozmowie miałby dołączyć do Leloucha, no ale sznycel się wepchał, jak dla mnie trochę to dziwne, że on taki wszystko zaplanował :/. Interesuje mnie jeszcze co planuje Gino albo Kallen smile_big kto tam wie i na koniec taka uwaga do twórców, mogliby już oddać wspomnienia C.C. smile_big. No i obejrzałbym już kolejny epek.

#2233 2008-08-04 22:57:52

Psychopata
Użytkownik

Pokaż spoiler
Czułem się jak bym oglądał ostatnie odcinki Death Note. Lulu zaczyna lekko świrować, myśli że nic go nie może powstrzymać, ale tak naprawdę ktoś inny kontroluje cała sytuację.

Zastanawia mnie jeszcze 1 pilot okrągłego stołu. Co on ma z tym okiem. Nie widać, żeby to była jakaś rana, a z taką technologią jak jest w CG, co to za problem mieć nowe? A może tam jest oko z Geasem? Tylko tak jak by zapieczętowane, żeby nie narobił szkód. :>

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2008-08-04 23:42:31)

#2234 2008-08-04 23:21:16

Zgrzyt
Użytkownik

Wiedziałem... tak sobie myślę te mechy coś mi przypominają.. i do tego te pływające, latające krążowniki. Przecie to to samo co w Super Robot Wars Original Generation @___@ odwołuję to że CG ma oryginalne projekty mechów itd.
A co do odcinka, no w końcu widać WOJNĘ ! XD
I mnie martwi zakończenie i możliwość istnienia Geassa co cofa czas (X_X)
Ale mam taką fajna wizje zakończenia.. Wszytko kończy się szczęśliwe itd. wszyscy się radują latają białe gołębie, wskakuje Nina to mecha Suzaku detonuje tą bombkę (wcześniej zwiększając jej moc) i cała Japonia i nasi bohaterowie wyparowują xD

Jednak jeśli C.C i Karen są zepchnięte na bok to znaczy ze odegrają ważną role, i żeby tak było tęsknie za Karen w tych sexi strojach (^@^)

#2235 2008-08-05 10:14:26

Potatoe
Użytkownik

Psychopata napisał:

Pokaż spoiler
(...)
Zastanawia mnie jeszcze 1 pilot okrągłego stołu. Co on ma z tym okiem. Nie widać, żeby to była jakaś rana, a z taką technologią jak jest w CG, co to za problem mieć nowe? A może tam jest oko z Geasem? Tylko tak jak by zapieczętowane, żeby nie narobił szkód. :>

może chłopek widzi przez ciuchy:D , lub ma coś na styl Amateratsu(jakoś tak się pisało) Itachiego:P:P

Ebrithil1691 napisał:

Pokaż spoiler
obejrzałem i....

Dziwne to wszystko się robi, Suzaku nie wystawił Lulucha. Schneizel jest za bystry, niby nic nie wiedział o geass ale dał nam do zrozumienia iż znał wszystkie inne tajemnice a teraz dzięki wiedzy na temat tej mocy poukładał je sobie w całość i to on rozdaje karty. Zakon Czarnych Rycerzy dostaje po dupie w starciu na pierwszej linii :/... a co za tym idzie jeśli Rakshata nie unowocześniła jakoś mechów zakonu to będzie nie równa walka. CG jest strasznie zakręconym anime, ciężko tu coś przewidzieć, dajmy tu przykład ze spotkaniem Suzaku i Lulu smile... kto by pomyślał że tak to się potoczy.

Pokaż spoiler

Sznycel może w tym momencie rozdaje karty, ale raczej nie przewidzi do czego zdolny jest zdesperowany/na w półszalony człowiek, więc Lulu napewno z czymś wyskoczy i wszystkim szczęki(i nie tylko) opadną... Fakt mroczni rycerze w ataku na wybrzeże Kagoshimy i okolic Fuji dostają bęcki, ale nie ma z nimi ruchomego cudu zwanego Zero oraz części armii... innymi słowy jest to dywersja żeby Lulu mógł się wepchać z Zakonem do Tokyo

khadzad napisał:

Pokaż spoiler
Mnie bardziej ciekawi co dalej z CC i czy Schenitzel powiadomi caly świat kim jest Zero...jest inteligentny i wie napewno ze w ten sposob podkopalby morale zakonu

Pokaż spoiler

Sznycel tego raczej nie zrobi ponieważ... może to zepsuć dobre imię rodziny królewskiej i co ludzie pomyślą o odtrąconym dziecku wyżynającym resztę rodziny po iluśtam latach niewidzenia...

Przysłowie stare acz prawdziwe:
"Obowiązek cięższy niż góra.
Śmierć lżejsza od pióra."

#2236 2008-08-05 11:03:38

Ebrithil1691
Użytkownik

Schneizel raczej powinien oznajmić światu kim jest Zero smile... nie zapomnijmy że ma nagraną jego rozmowę z Suzaku gdzie Lulu przyznaje się iż jest przywódca zakonu a także do popełnionych zbrodni w sposób niezbyt dla niego wygodny... Jeśli Schneizel to wykorzysta to Zero jest na straconej pozycji :/... oczywiście jeśli ludzie uwierzą w to co on im powie.

a to jest ciekawe jezor...
http://pl.youtube.com/watch?v=qCQJU9ngf … re=related
będzie mnie prześladować już chyba do końca to jak Kalen bije Suzaku xD

Ostatnio edytowany przez Ebrithil1691 (2008-08-05 11:27:07)

#2237 2008-08-05 12:50:09

Potatoe
Użytkownik

to co powinien a to co zrobi to są dwie różne rzeczy... co nie zmienia faktu że kolejny as w rękawie Sznycla... moim zdaniem o Zero/Lulu dowiedzą się członkowie rodziny królewskiej i część z Roundsów... może

Przysłowie stare acz prawdziwe:
"Obowiązek cięższy niż góra.
Śmierć lżejsza od pióra."

#2238 2008-08-05 12:54:51

fudo
Użytkownik

A zauważył ktoś, że Zero ostatnio nie bardzo myśli o uratowaniu Kallen? W głowie ma tylko plany uratowania Nanally, a o odbiciu Kallen coś nic nie mówi. Więc całkiem możliwe że Kallen przejdzie na stronę wroga, do tego wystarczy że ktoś weźmie nagranie od Schenitzel'a np ten któryś tam rycerz co z nią rozmawiał w tym odcinku albo choćby nawet Suzaku. Lulu mówi że zabił Euphie i że Shirley zginęła przez niego. To chyba wystarczy żeby namieszać Kallen w głowie.

No i jak widać powtarza się sytuacja z pierwszej serii. Toczy się jakaś ważna bitwa, a Zero znowu załatwia w tym czasie swoje prywatne sprawy olewając zakon. Dobrze że chociaż później się pojawił. Możliwe że się zbuntują. Jeszcze niech Schenitzel oznajmi światu kim jest Zero to wtedy już całkiem zrobi się nieciekawie dla Lulu. Swoją drogą to ten Schenitzel to też całkiem sprytna bestia, od razu widać że to rodzina Zero.

A co do Quizu to wyszedł mi

Pokaż spoiler
lulu.jpg
W sumie to spodziewałem się kogoś innego smile_big

Ostatnio edytowany przez fudo (2008-08-05 13:26:44)

Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?

#2239 2008-08-05 16:07:18

Szum
Użytkownik

a w tym odcinku nie było że lulu kazał dla rolo uratować i kallen i nunally?

#2240 2008-08-05 16:44:35

fudo
Użytkownik

Szum napisał:

a w tym odcinku nie było że lulu kazał dla rolo uratować i kallen i nunally?

Nie. Wysłał go po Nanally, a o Kallen nic nie wspomniał.

Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?

Stopka forum

© Animesub.info 2025