#2061 2008-07-21 15:46:12

zajac_2006
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

mariodreamer napisał:
zajac_2006 napisał:

Pokaż spoiler
epek cudny i według mnie C.C. nie jest już nieśmiertelna bo straciła ten znak i pewnie Imperator go otrzymał, szkoda tylko że straciła pamięć ;/ jezor
co do geass Lulu to też jestem ciekaw czy po prostu założył soczewkę czy co, ale pewnie założył.
też jestem ciekaw jak jest z tym umieraniem i nieśmiertelnością xD
ale wygląda na to że samo odebranie tego znaku nie działa, bo V.V. żył i C.C. też nadal żyje jezor
dopiero jak Imperator umarł to dopiero wtedy stał się nieśmiertelny i V.V. zginął.
więc może tak samo było z C.C. bo na niej też była krew gdy umarła ta zakonnica,
tylko ciekaw jestem co się stało z tym znakiem C.C.

Pokaż spoiler
Jeśli Twoje stwierdzenie jest słuszne to czemu C.C dawno temu nie zabiła Lulu aby umrzeć i aby Lulu stał się nieśmiertelny? Ale coś w tym jest co powiedziałeś tzn.-Osoba będąca dawcą Geass musi zabić osobę posiadającą Geass. Czy imperator może zabić C.C skoro nie dostał od niej Geass? Może niebawem dowiemy jak to jest z przekazywaniem Geass potomnym

Pokaż spoiler
może dlatego bo geass musi stać się mocniejszy albo coś w tym stylu xD bo zakonnica też nie zabiła jej od razu smile_big

Edit:

Pokaż spoiler
ale zakonnica nie maiła geass a jakoś zabiła C.C.

Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2008-07-21 15:53:25)

#2062 2008-07-21 16:10:46

mariodreamer
Użytkownik

Pokaż spoiler
Skoro podarowała Geass to musiała wcześniej być posiadaczką jego. Zakonnica nie mogła posiadać Geass skoro już go podarowała. Dawca(zakonnica) musiała poczekać do pewnego stadium rozwoju Geass aby poźniej zabić C.C

Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-07-21 16:14:11)

#2063 2008-07-21 16:12:15

Tristan
Użytkownik

Pokaż spoiler

Zakonnica miała geass zanim stała się nieśmiertelna, tak samo jak C.C.

ps:Jakoś te umieranie i nieśmiertelność skojarzyły Mi się z wampirami z książek Anny Rice. Trzeba umrzeć i narodzić się na nowo, już jako nieśmiertelny.

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#2064 2008-07-21 16:14:35

kamil198811
Użytkownik

Pokaż spoiler
A według mnie to osoba posiadająca Code jest nieśmiertelna i dopiero jak go przekaże komuś innemu to może zginąć, ale nie ginie odrazu po jego przekazaniu, po prostu staje się zwykłym śmiertelnikiem, a do tego komu może go przekazać to nie jestem do końca pewnien, możliwe że tylko osobie której wcześniej dała/dał geass i ta osoba musi osiągnąć odpowiedni level jak C.C., która najpierw miała geass tylko w jednym oku, a potem w obu. Taka jest moja wersja wydarzeń, to czy się ze mną zgodzicie to już wasza sprawa.

mumucopy.png

#2065 2008-07-21 16:17:07

Caland
Użytkownik

zajac_2006 napisał:
mariodreamer napisał:
zajac_2006 napisał:

Pokaż spoiler
epek cudny i według mnie C.C. nie jest już nieśmiertelna bo straciła ten znak i pewnie Imperator go otrzymał, szkoda tylko że straciła pamięć ;/ jezor
co do geass Lulu to też jestem ciekaw czy po prostu założył soczewkę czy co, ale pewnie założył.
też jestem ciekaw jak jest z tym umieraniem i nieśmiertelnością xD
ale wygląda na to że samo odebranie tego znaku nie działa, bo V.V. żył i C.C. też nadal żyje jezor
dopiero jak Imperator umarł to dopiero wtedy stał się nieśmiertelny i V.V. zginął.
więc może tak samo było z C.C. bo na niej też była krew gdy umarła ta zakonnica,
tylko ciekaw jestem co się stało z tym znakiem C.C.

Pokaż spoiler
Jeśli Twoje stwierdzenie jest słuszne to czemu C.C dawno temu nie zabiła Lulu aby umrzeć i aby Lulu stał się nieśmiertelny? Ale coś w tym jest co powiedziałeś tzn.-Osoba będąca dawcą Geass musi zabić osobę posiadającą Geass. Czy imperator może zabić C.C skoro nie dostał od niej Geass? Może niebawem dowiemy jak to jest z przekazywaniem Geass potomnym

Pokaż spoiler
może dlatego bo geass musi stać się mocniejszy albo coś w tym stylu xD bo zakonnica też nie zabiła jej od razu smile_big

Edit:

Pokaż spoiler

Ja nie wiem jak wy oglądacie to anime :x

Pokaż spoiler
Przecież ta zakonnica(btw. ona była geass providerem) wyraźnie powiedziała, że osoba która będzie wstanie zająć jej miejsce musi osiągnąć pewien poziom geass'a. A to że geass się rozwija w miarę użytkowania, było już dawno temu powiedziane.

W sumie teoria zająca wydaje się być całkiem logiczna oczkod

#2066 2008-07-21 16:19:16

SiwyCZR
Użytkownik

Pokaż spoiler
Czyli przez to wszystko mam rozumieć, że jak Lulu spróbuje zabić ojca (spróbuje, bo nieśmiertelnego jak zabic?) to automatycznie zabije C.C ?

Ostatnio edytowany przez SiwyCZR (2008-07-21 16:20:46)

The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody

#2067 2008-07-21 16:22:40

ivelios
Użytkownik

No, niech kończą tego animca. Bo już scenarzystom brakuje pomysłów. Myślałem przynajmniej, że naćpana Karen będzie łatwiejsza, a tu masz ci los! Tyle mogę powiedzieć o tym nowym odcinku. ziew

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#2068 2008-07-21 16:30:10

Tristan
Użytkownik

SiwyCZR napisał:

Pokaż spoiler
Czyli przez to wszystko mam rozumieć, że jak Lulu spróbuje zabić ojca (spróbuje, bo nieśmiertelnego jak zabic?) to automatycznie zabije C.C ?

Pokaż spoiler

Kiedy Lulu strzelił i "zabił" ojca V.V. żył.
Kiedy C.C. miała dać geass Imperatorowi odepchnęła Go i uwolniła Lulu.
Tak, więc raczej śmierć Charlesa raczej nie zaszkodzi C.C. o ile nie pomoże.

Ostatnio edytowany przez Tristan (2008-07-21 16:30:57)

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#2069 2008-07-21 16:33:42

Wojcirej
Użytkownik

Tristan napisał:
SiwyCZR napisał:

Pokaż spoiler

Pokaż spoiler

Pokaż spoiler
Nie wspominając już o tym, że providerem Geassa Lulu była C.C., a nie Charles, więc jego śmierć nie może zaszkodzić C.C., bo między nią, a Imperatorem nie ma żadnego związku.

...

#2070 2008-07-21 16:42:34

Tristan
Użytkownik

Wojcirej napisał:
Tristan napisał:
SiwyCZR napisał:

Pokaż spoiler

Pokaż spoiler

Pokaż spoiler
Nie wspominając już o tym, że providerem Geassa Lulu była C.C., a nie Charles, więc jego śmierć nie może zaszkodzić C.C., bo między nią, a Imperatorem nie ma żadnego związku.

Pokaż spoiler

Mało brakowało a by był pewien związek. I to całkiem poważny.

#2071 2008-07-21 17:02:57

luki349
Użytkownik

Pokaż spoiler
nie wiem czy zauważyliście, ale na początku C.C. miała Geass w prawym oku, a później w obu, to znaczy, że Lulu też będzie miał go w obu - ostatnie stadium rozwoju

#2072 2008-07-21 17:10:07

zajac_2006
Użytkownik

Caland napisał:
zajac_2006 napisał:
mariodreamer napisał:

Pokaż spoiler

Pokaż spoiler

Edit:

Pokaż spoiler

Ja nie wiem jak wy oglądacie to anime :x

Pokaż spoiler
Przecież ta zakonnica(btw. ona była geass providerem) wyraźnie powiedziała, że osoba która będzie wstanie zająć jej miejsce musi osiągnąć pewien poziom geass'a. A to że geass się rozwija w miarę użytkowania, było już dawno temu powiedziane.

W sumie teoria zająca wydaje się być całkiem logiczna oczkod

Pokaż spoiler
no to że zakonnica miała kiedyś geass to było wiadome, ale mi chodziło o to że w trakcie gdy zabiła C.C. nie miała go i bez jego użycia ją zabiła.

tylko tez pomyślałem sobie czemu nie wykorzystała tego ze 1 serii ?? xD przecież on miał ten sam poziom co C.C. jezor

a co do tego znaku to się pewnie dowiemy jak zobaczymy Imperatora bo wydaje mi się że znak pojawia się w tym miejscu w którym miała go poprzednia osoba, tak jak było z C.C. i chyba z V.V. xD
więc też jest możliwe że jak będzie miał ten znak na czole to żeby go aktywować ( tak jak ten poprzedni ) będzie trzeba go zabić, o ile oczywiście teoria się sprawdzi xD ale wtedy pewnie C.C. zginie ;/

luki349 napisał:

Pokaż spoiler
nie wiem czy zauważyliście, ale na początku C.C. miała Geass w prawym oku, a później w obu, to znaczy, że Lulu też będzie miał go w obu - ostatnie stadium rozwoju

Pokaż spoiler
czyli jest całkiem możliwe że miałem racje z tymi levelami xD jezor

czyli:

zajac_2006 napisał:

Pokaż spoiler
myślę że te geassy też mają tak jakby poziomy np:
-Lulu ma 1 poziom,
-ten gość z 1 serii co miał 2 geass miał 2 poziomu,
-a  Imperator ma 3 poziom,

i może teraz Lulu będzie miał dwa geassy tylko że nie będzie mógł ich wyłączyć, wiadomo że będzie miał większą moc,
a na końcu może opanuje geass do perfekcji tak jak Imperator i będzie mógł je wyłączyć xD jezor

Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2008-07-21 17:18:19)

#2073 2008-07-21 17:18:11

fudo
Użytkownik

Pokaż spoiler
Mi się wydaje że C.C. jest teraz po prostu normalnym śmiertelnym człowiekiem. Nie ma już chyba żadnego związku z geass, więc sama z siebie nie zginie. Chyba że ją ktoś zabije, albo nie będzie mogła się odnaleźć w tym świecie/czasie i popełni samobójstwo xD Motyw z utratą pamięci prawie jak wyciągnięty z jakiś brazylijskich telenoweli, ale może być ciekawy xD. Większym problemem będzie teraz pozbycie się nieśmiertelnego imperatora... Do tego Lulu użył na nim geass więc 2 raz już nie zadziała, przynajmniej na tym poziomie nie

Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?

#2074 2008-07-21 17:33:48

kamil198811
Użytkownik

fudo napisał:

Pokaż spoiler
Mi się wydaje że C.C. jest teraz po prostu normalnym śmiertelnym człowiekiem. Nie ma już chyba żadnego związku z geass, więc sama z siebie nie zginie. Chyba że ją ktoś zabije, albo nie będzie mogła się odnaleźć w tym świecie/czasie i popełni samobójstwo xD Motyw z utratą pamięci prawie jak wyciągnięty z jakiś brazylijskich telenoweli, ale może być ciekawy xD. Większym problemem będzie teraz pozbycie się nieśmiertelnego imperatora... Do tego Lulu użył na nim geass więc 2 raz już nie zadziała, przynajmniej na tym poziomie nie

Pokaż spoiler
Ale dzięki pomocy Jeremiah'a Gottwald'a będzie mógł na nim użyć geass ile razy chcę smile_big

mumucopy.png

#2075 2008-07-21 17:45:17

zajac_2006
Użytkownik

kamil198811 napisał:

Pokaż spoiler
A według mnie to osoba posiadająca Code jest nieśmiertelna i dopiero jak go przekaże komuś innemu to może zginąć, ale nie ginie odrazu po jego przekazaniu, po prostu staje się zwykłym śmiertelnikiem,

Pokaż spoiler
to czemu zakonnica próbowała zabić C.C.
no i można też powiedziec czemu V.V. zginał dopiero gdy Imperator umarł, no ale z tym to akurat nie wiadomo sądząc po stanie w jakim był V.V. xD jezor

#2076 2008-07-21 18:00:43

Caland
Użytkownik

fudo napisał:

Pokaż spoiler

Pokaż spoiler
Z tego co ja zrozumiałem Impek jest teraz geass providerem, więc, raczej żaden geass już na niego nie zadziałą

Pokaż spoiler
A co do kolesia z 1 serii(Mao się zwał), to C.C mówiła że nie jest on wstanie spełnić jej pragnienia, pewnie chodziło o to że nie byłby wstanie jej zabić by stać się dawcągeassów u,u. Imo C.C pragnęła śmierci, ale tak naprawdę chodziło jej o szczerą miłość(tłumaczy to jej pierwszy geass)

#2077 2008-07-21 18:19:38

Rudyy
Użytkownik

a ja wam zazdroszcze, bo siedze teraz na wakacjach na wsi do piatku i nie mam jak obejrzec tego odcinka, i przeczytalem wszystkie spojlery i normalnie , nie moge sie doczekac tego odcinka, swoja droga wydaje mi sie ze C.C. bedzie chciala byc z Lulu, on nie bedzie wiedzial czy ona czy Karen, ale C.C. z milosci sie poswieci pewnie i Lulu na koniec serii zejdzie sie z Karen. A nie zostanie nowym imperatorem bo zrozumie ze to wszytsko jest blednym kolem, które sam napedzał. Co o tym sadzicie?:P

ps. co z Rolo? Bo nic o nim nie napisaliscie. Zginal?

Ostatnio edytowany przez Rudyy (2008-07-21 18:20:41)

#2078 2008-07-21 18:25:00

Krzyżu
Użytkownik

Pokaż spoiler
Dobry odcinek.
C.C. w ostatniej chwili zrozumiała, że Lulek może dać jej prawdziwe szczęście, dlatego się rozmyśliła. Straciła pamięć, ale może gdyby Lelouch ją pocałował, to jej pamieć by wróciła-tak samo jak było z Lulu na początku R2. Ale istnieje możliwość, że Lulu tego nie zrobi, bo uzna, że C.C. w obecnym stanie będzie szczęśliwa.

We'll see..

Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2008-07-21 18:37:13)

lastfmbuttonbykiokuh.png

#2079 2008-07-21 18:28:25

SongoPL
Użytkownik

a ja wam zazdroszcze, bo siedze teraz na wakacjach na wsi do piatku i nie mam jak obejrzec tego odcinka, i przeczytalem wszystkie spojlery i normalnie , nie moge sie doczekac tego odcinka, swoja droga wydaje mi sie ze C.C. bedzie chciala byc z Lulu, on nie bedzie wiedzial czy ona czy Karen, ale C.C. z milosci sie poswieci pewnie i Lulu na koniec serii zejdzie sie z Karen. A nie zostanie nowym imperatorem bo zrozumie ze to wszytsko jest blednym kolem, które sam napedzał. Co o tym sadzicie?:P

ps. co z Rolo? Bo nic o nim nie napisaliscie. Zginal?

Niestety, nie zginął.

#2080 2008-07-21 18:34:40

Gizmo100
Użytkownik

Jestem świeżo po odcinku, i moja hipoteza jest taka ze

Pokaż spoiler
jak się oddaje Geass to moze nie traci a zaczyna pamiętać do momentu przed zostaniem nieśmiertelna i staje zwykłym człowiekiem, i wtedy ten kto dostał znak Geass może zabić poprzednika bo jest zwykłym człowiekiem
ale to tylko hipoteza moja

Ostatnio edytowany przez Gizmo100 (2008-07-21 19:08:29)

Stopka forum

© Animesub.info 2025