Nie jesteś zalogowany.
zajac_2006 napisał:Pokaż spoilerepek cudny i według mnie C.C. nie jest już nieśmiertelna bo straciła ten znak i pewnie Imperator go otrzymał, szkoda tylko że straciła pamięć ;/
co do geass Lulu to też jestem ciekaw czy po prostu założył soczewkę czy co, ale pewnie założył.
też jestem ciekaw jak jest z tym umieraniem i nieśmiertelnością xD
ale wygląda na to że samo odebranie tego znaku nie działa, bo V.V. żył i C.C. też nadal żyje
dopiero jak Imperator umarł to dopiero wtedy stał się nieśmiertelny i V.V. zginął.
więc może tak samo było z C.C. bo na niej też była krew gdy umarła ta zakonnica,
tylko ciekaw jestem co się stało z tym znakiem C.C.Pokaż spoilerJeśli Twoje stwierdzenie jest słuszne to czemu C.C dawno temu nie zabiła Lulu aby umrzeć i aby Lulu stał się nieśmiertelny? Ale coś w tym jest co powiedziałeś tzn.-Osoba będąca dawcą Geass musi zabić osobę posiadającą Geass. Czy imperator może zabić C.C skoro nie dostał od niej Geass? Może niebawem dowiemy jak to jest z przekazywaniem Geass potomnym
Edit:
Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2008-07-21 15:53:25)
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-07-21 16:14:11)
ps:Jakoś te umieranie i nieśmiertelność skojarzyły Mi się z wampirami z książek Anny Rice. Trzeba umrzeć i narodzić się na nowo, już jako nieśmiertelny.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
mariodreamer napisał:zajac_2006 napisał:Pokaż spoilerepek cudny i według mnie C.C. nie jest już nieśmiertelna bo straciła ten znak i pewnie Imperator go otrzymał, szkoda tylko że straciła pamięć ;/
co do geass Lulu to też jestem ciekaw czy po prostu założył soczewkę czy co, ale pewnie założył.
też jestem ciekaw jak jest z tym umieraniem i nieśmiertelnością xD
ale wygląda na to że samo odebranie tego znaku nie działa, bo V.V. żył i C.C. też nadal żyje
dopiero jak Imperator umarł to dopiero wtedy stał się nieśmiertelny i V.V. zginął.
więc może tak samo było z C.C. bo na niej też była krew gdy umarła ta zakonnica,
tylko ciekaw jestem co się stało z tym znakiem C.C.Pokaż spoilerJeśli Twoje stwierdzenie jest słuszne to czemu C.C dawno temu nie zabiła Lulu aby umrzeć i aby Lulu stał się nieśmiertelny? Ale coś w tym jest co powiedziałeś tzn.-Osoba będąca dawcą Geass musi zabić osobę posiadającą Geass. Czy imperator może zabić C.C skoro nie dostał od niej Geass? Może niebawem dowiemy jak to jest z przekazywaniem Geass potomnymPokaż spoilermoże dlatego bo geass musi stać się mocniejszy albo coś w tym stylu xD bo zakonnica też nie zabiła jej od razuEdit:
Pokaż spoilerale zakonnica nie maiła geass a jakoś zabiła C.C.
Ja nie wiem jak wy oglądacie to anime :x
W sumie teoria zająca wydaje się być całkiem logiczna
Ostatnio edytowany przez SiwyCZR (2008-07-21 16:20:46)
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
No, niech kończą tego animca. Bo już scenarzystom brakuje pomysłów. Myślałem przynajmniej, że naćpana Karen będzie łatwiejsza, a tu masz ci los! Tyle mogę powiedzieć o tym nowym odcinku.
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Pokaż spoilerCzyli przez to wszystko mam rozumieć, że jak Lulu spróbuje zabić ojca (spróbuje, bo nieśmiertelnego jak zabic?) to automatycznie zabije C.C ?
Ostatnio edytowany przez Tristan (2008-07-21 16:30:57)
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
SiwyCZR napisał:Pokaż spoilerCzyli przez to wszystko mam rozumieć, że jak Lulu spróbuje zabić ojca (spróbuje, bo nieśmiertelnego jak zabic?) to automatycznie zabije C.C ?Pokaż spoiler
Kiedy Lulu strzelił i "zabił" ojca V.V. żył.
Kiedy C.C. miała dać geass Imperatorowi odepchnęła Go i uwolniła Lulu.
Tak, więc raczej śmierć Charlesa raczej nie zaszkodzi C.C. o ile nie pomoże.
...
Tristan napisał:SiwyCZR napisał:Pokaż spoilerCzyli przez to wszystko mam rozumieć, że jak Lulu spróbuje zabić ojca (spróbuje, bo nieśmiertelnego jak zabic?) to automatycznie zabije C.C ?Pokaż spoiler
Kiedy Lulu strzelił i "zabił" ojca V.V. żył.
Kiedy C.C. miała dać geass Imperatorowi odepchnęła Go i uwolniła Lulu.
Tak, więc raczej śmierć Charlesa raczej nie zaszkodzi C.C. o ile nie pomoże.Pokaż spoilerNie wspominając już o tym, że providerem Geassa Lulu była C.C., a nie Charles, więc jego śmierć nie może zaszkodzić C.C., bo między nią, a Imperatorem nie ma żadnego związku.
zajac_2006 napisał:mariodreamer napisał:Pokaż spoilerJeśli Twoje stwierdzenie jest słuszne to czemu C.C dawno temu nie zabiła Lulu aby umrzeć i aby Lulu stał się nieśmiertelny? Ale coś w tym jest co powiedziałeś tzn.-Osoba będąca dawcą Geass musi zabić osobę posiadającą Geass. Czy imperator może zabić C.C skoro nie dostał od niej Geass? Może niebawem dowiemy jak to jest z przekazywaniem Geass potomnymPokaż spoilermoże dlatego bo geass musi stać się mocniejszy albo coś w tym stylu xD bo zakonnica też nie zabiła jej od razuEdit:
Pokaż spoilerale zakonnica nie maiła geass a jakoś zabiła C.C.Ja nie wiem jak wy oglądacie to anime :x
Pokaż spoilerPrzecież ta zakonnica(btw. ona była geass providerem) wyraźnie powiedziała, że osoba która będzie wstanie zająć jej miejsce musi osiągnąć pewien poziom geass'a. A to że geass się rozwija w miarę użytkowania, było już dawno temu powiedziane.W sumie teoria zająca wydaje się być całkiem logiczna
tylko tez pomyślałem sobie czemu nie wykorzystała tego ze 1 serii ?? xD przecież on miał ten sam poziom co C.C.
a co do tego znaku to się pewnie dowiemy jak zobaczymy Imperatora bo wydaje mi się że znak pojawia się w tym miejscu w którym miała go poprzednia osoba, tak jak było z C.C. i chyba z V.V. xD
więc też jest możliwe że jak będzie miał ten znak na czole to żeby go aktywować ( tak jak ten poprzedni ) będzie trzeba go zabić, o ile oczywiście teoria się sprawdzi xD ale wtedy pewnie C.C. zginie ;/
Pokaż spoilernie wiem czy zauważyliście, ale na początku C.C. miała Geass w prawym oku, a później w obu, to znaczy, że Lulu też będzie miał go w obu - ostatnie stadium rozwoju
czyli:
Pokaż spoilermyślę że te geassy też mają tak jakby poziomy np:
-Lulu ma 1 poziom,
-ten gość z 1 serii co miał 2 geass miał 2 poziomu,
-a Imperator ma 3 poziom,i może teraz Lulu będzie miał dwa geassy tylko że nie będzie mógł ich wyłączyć, wiadomo że będzie miał większą moc,
a na końcu może opanuje geass do perfekcji tak jak Imperator i będzie mógł je wyłączyć xD jezor
Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2008-07-21 17:18:19)
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
Pokaż spoilerMi się wydaje że C.C. jest teraz po prostu normalnym śmiertelnym człowiekiem. Nie ma już chyba żadnego związku z geass, więc sama z siebie nie zginie. Chyba że ją ktoś zabije, albo nie będzie mogła się odnaleźć w tym świecie/czasie i popełni samobójstwo xD Motyw z utratą pamięci prawie jak wyciągnięty z jakiś brazylijskich telenoweli, ale może być ciekawy xD. Większym problemem będzie teraz pozbycie się nieśmiertelnego imperatora... Do tego Lulu użył na nim geass więc 2 raz już nie zadziała, przynajmniej na tym poziomie nie
Pokaż spoilerA według mnie to osoba posiadająca Code jest nieśmiertelna i dopiero jak go przekaże komuś innemu to może zginąć, ale nie ginie odrazu po jego przekazaniu, po prostu staje się zwykłym śmiertelnikiem,
Pokaż spoilerMi się wydaje że C.C. jest teraz po prostu normalnym śmiertelnym człowiekiem. Nie ma już chyba żadnego związku z geass, więc sama z siebie nie zginie. Chyba że ją ktoś zabije, albo nie będzie mogła się odnaleźć w tym świecie/czasie i popełni samobójstwo xD Motyw z utratą pamięci prawie jak wyciągnięty z jakiś brazylijskich telenoweli, ale może być ciekawy xD. Większym problemem będzie teraz pozbycie się nieśmiertelnego imperatora... Do tego Lulu użył na nim geass więc 2 raz już nie zadziała, przynajmniej na tym poziomie nie
a ja wam zazdroszcze, bo siedze teraz na wakacjach na wsi do piatku i nie mam jak obejrzec tego odcinka, i przeczytalem wszystkie spojlery i normalnie , nie moge sie doczekac tego odcinka, swoja droga wydaje mi sie ze C.C. bedzie chciala byc z Lulu, on nie bedzie wiedzial czy ona czy Karen, ale C.C. z milosci sie poswieci pewnie i Lulu na koniec serii zejdzie sie z Karen. A nie zostanie nowym imperatorem bo zrozumie ze to wszytsko jest blednym kolem, które sam napedzał. Co o tym sadzicie?:P
ps. co z Rolo? Bo nic o nim nie napisaliscie. Zginal?
Ostatnio edytowany przez Rudyy (2008-07-21 18:20:41)
We'll see..
Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2008-07-21 18:37:13)
a ja wam zazdroszcze, bo siedze teraz na wakacjach na wsi do piatku i nie mam jak obejrzec tego odcinka, i przeczytalem wszystkie spojlery i normalnie , nie moge sie doczekac tego odcinka, swoja droga wydaje mi sie ze C.C. bedzie chciala byc z Lulu, on nie bedzie wiedzial czy ona czy Karen, ale C.C. z milosci sie poswieci pewnie i Lulu na koniec serii zejdzie sie z Karen. A nie zostanie nowym imperatorem bo zrozumie ze to wszytsko jest blednym kolem, które sam napedzał. Co o tym sadzicie?:P
ps. co z Rolo? Bo nic o nim nie napisaliscie. Zginal?
Niestety, nie zginął.
Jestem świeżo po odcinku, i moja hipoteza jest taka ze
Ostatnio edytowany przez Gizmo100 (2008-07-21 19:08:29)