Nie jesteś zalogowany.
wumi_szoda napisał:Czy można być prawym chrześcijaninem i jednocześnie wierzyć w anime?
Co sądzicie? Problem jest nurtujący, na przykład ze względu na jawne propagowanie jakże grzesznych postaw homoseksualnych (że wspomnę choćby "Żelaznego pacyfistę Kurogane")...Moja odpowiedź jest jak niżej.
Freeman napisał:Ja nie rozumiem pytania.
I pytanie pomocnicze, w co chcesz wierzyć w anime? Bo tego za cholere nierozumiem. Twoje zgorszenie seriami Yaoi można jeszcze zrozumieć ale co to ma do wiary?
Czytaj uważnie.
Ja wierzę, że Kamui pozamiata Fumę ^^ jestem właśnie an 12 epku ;p
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
jak widać, moja pierwsza wypowiedź tutaj, chyba najdokładniej określa sens tego tematu:P
LOL! [roftl][roftl][roftl]
Widzę, że Ktoś ma takie same poglądy, co ja.
OFTOP Mógłby ktoś "re-uploadować" RAWY na DirectRaws do Innocent Venus? Chodzi mi o epki 01,02,03,05 Z góry dzięki:P
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-29 17:50:24)
Obiwanshinobi:
Czemu? Przeciez nie nawolujesz do powielenia zadnych zachowan itp, tylko polecasz komus zeby sobie cos obejrzal.
"To nie ja, to jakiś Szwed."
Twoje zgorszenie seriami Yaoi można jeszcze zrozumieć ale co to ma do wiary?
Czyje zgorszenie?
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-10-29 17:54:41)
Czy można być prawym chrześcijaninem i jednocześnie wierzyć w anime?
Co to znaczy wierzyć w anime ?
Bo to jest nielogiczne co napisałeś.
Czy w anime się wierzy.
Czy anime to Bóg.
Bo wierzy się w Boga albo w coś takiego.
Obawiam się, tom_21, że ten post to mógł być strzał w stopę (własną), ale zobaczymy
Kto pyta - nie błądzi.
No bo to jest takie idiotyczne że nawet nikt nie potrafi tego wyjaśnić.
hmm error ^^.
[roftl][roftl][roftl] <spadl z krzesla>
Czy anime to Bóg. Bo wierzy się w Boga albo w coś takiego.
a kaczor np: wierzy ze zdola wybudowac 3mln mieszkan a przy tym obnizyc podatki i wybudowac kilometry autostrad.
sw. Wojciech wierzyl w misje zbawienia poganskich Prosow i dzieki temu mielismy zjazd w Gnieznie
a Guku wierzyl ze Gohan pokona Cell'a i kto na tym lepiej wyszedl?[kombinuje]
ja wieze ze w Naruto wkoncu sklncza sie te denne odcinki i anime powruci do fabuly z mangi!!!
ja wieze ze w Naruto wkoncu sklncza sie te denne odcinki i anime powruci do fabuly z mangi!!!
ja w to przestalem wierzyc 40 odcinkow temu;)
oho, zaczyna sie offtop robić:P no to ja zmywam się^^
Wiadomo że każdy z tego forum wierzy w anime bo przecież każdy wie że istnieje coś takiego jak Anime. Wiara w Boga polega na wierzeniu/założeniu że Bóg istnieje. A przecież wiadomo że Anime istnieją wiec nie ma w co wierzyć bo to jest fakt. Co innego wiara w rzeczy przedstawione w Anime ale raczej nie sądzę żeby ktoś mógł brać na serio motywy z anime.
OFTOP Mógłby ktoś "re-uploadować" RAWY na DirectRaws do Innocent Venus? Chodzi mi o epki 01,02,03,05 Z góry dzięki:P
Ok, zrobię reupload, a na przyszłość pisz na forum bo nie chce mi się sprawdzać co pewien czas czy epki są dostępne. A gdybym nie zajrzałbym do tego tematu to bym nawet nie wiedział ze wygasły i że ktoś chce je sasać. Biorąc pod uwagę obecną sytuację brak monitora który nie wiadomo ile będzie w serwisie to istniała mała szansa żeby trafił na tą prośbę. A na Directraws staram się zaglądać raz dziennie,
PS. Sory za ewentualne błędy i składnie zdań ale monitor mi padł a na TV wypowiedzi są nie czytelne. A czytanie czegoś poprzez lupę w windowsie dla słabo widzących jest męczące.
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2006-10-29 20:07:18)
Bo wierzyłem, że to zobaczysz
żeby nie było oftopa: wumi_szoda... każdy ma swoje pokemony[gwizdze]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-29 20:07:29)
Czyli miałem rację mówiąc że nie należy tak pisać.
A jak oglądam anime to wierzę że to co się dzieje jest prawdą bo wtedy lepiej mi się ogląda.
Sądzę że tylko idiota ogląda anime i gada sobie w myślach że to bzdury,że to bajka itp.
Czytaj uważnie.
Pisz logicznie i zrozumiale!
wumi_szoda napisał:Czytaj uważnie.
Pisz bez błędów ortograficznych.
Feniks_Ognia napisał:wumi_szoda napisał:Czytaj uważnie.
Pisz bez błędów ortograficznych.
Och, nie czepiaj się go, bo i tak nic nie zdziałasz, bość jest zatwardziałym Dys...
Ja wierzę w Anime, bo mogę zobaczyć istnienie tej... rzeczy?
W Boga to już może być gorzej, ale...
To moja odpowiedź na pytanie postawione w 1 poście. Przynajmniej ja tak odczytałem to pytanie