#21 2009-06-17 23:20:15

Kazuya_3
Użytkownik

Odp: Jak oglądacie anime?

Ściągam całe serie i przy wolnym dniu, odpalam pierwszego epa koło 14-15 i... mały sezon(czyt. 12-13) kończę w ten sam dzień. Duży(czyt. 23-26) na dwa razy.

Ostatnio edytowany przez Kazuya_3 (2009-06-17 23:21:06)

_Kazuya_.png banner-1.png

#22 2009-06-17 23:34:27

Thebassa
Użytkownik

Ja osobiście nie mam aż tyle motywacji. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło obejrzeć całej serii TV w ciągu jednego dnia(chociaż raz udało mi się obejrzeć 26 odcinkową w dwa dni jezor). Przeważnie robię tak, że ściągam całą serię i potem oglądam od 2 do 5 odcinków dziennie. Oczywiście jak seria jest wciągająca to zdarza mi się oglądać więcej, mój rekord to 18 w ciągu dnia, ale to miało miało miejsce przy nieco dłuższej serii.

<KieR> robotic notes bylo niezle

#23 2009-06-18 00:04:14

rezor1991
Użytkownik

ostatnio ciężko mi znowu zacząć oglądać jak kiedyś jezor pamiętam kiedyś całonocny maratonik z moją eks ^^' Clannad, Higurashi(1 część), a potem akiba girls(hihi >.>)... Nigdy bym sie nie spodziewał, że człowiek może być tak zmęczony o.O

edit:
~pisak podchodzi pod jakiś rytuał smile_big 2h w świątyni przed ołtarzem w mroku, który rozjaśnia tylko światło ze świec i przez cały obrzęd podjadając ofiare^^

mi wystarczy tylko wolny czas, zamknięte drzwi do pokoju, paczka chustecz... yy... nie ten seans smile_big. Ale w sumie najlepiej wieczorkiem po cichu i w spokoju po 5-7 epków(teraz niestety tylko weekendy)

Ostatnio edytowany przez rezor1991 (2009-06-18 00:35:39)

100x100

#24 2009-06-18 00:05:48

Pisak
Użytkownik

No więc tak. Tasiemce staram się oglądać na bieżąco, a normalne serie oglądam tylko i wyłącznie w całości, nie lubię oglądać na bieżąco krótkich serii. To że oglądam w całości nie znaczy, że na raz, oglądam tak po 3-5 odcinków dziennie (niestety na więcej czas mi nie pozwala). Co do przygotowań do oglądania. Lubię sobie padjadać jakieś orzeszki (polecam NIC NAC'S ). Następną ważną rzeczą jest zgaszenie światła i zapalenie mojej lampki nocnej. Potem nadchodzi czas na poinformowanie domowników, iż właśnie zaczyna się mój 2 godzinny seans i w domu ma być cisza. Odpalam anime i jazda. To by na tyle.

Pisak.png

#25 2009-06-18 01:24:21

Zgrzyt
Użytkownik

JA podzielam schemat ^^
Łóżeczko/kanapa, dobre nagłośnienie, ekran oraz piwo i przekąski....
Tylko człowiek nie ma czasu na zobaczenie sporej ilości odcinków na raz... Praca i losowe zdarzenia robią swoje a nawet w czasie urlopu czy weekendu człowiek ma inne spray na głowie _(-_-)\  przez to z nowościami na bieżąco nie jestem a na konwentach nie kojarzę za co ludki się przebierają xD

#26 2009-06-18 02:34:10

Kenshiro
Użytkownik

Oglądam tak żeby było jak najprzyjemniej.
Nie oglądam anime na bieżąco tylko dopiero jak wyjdzie w całości, a często nawet warto na wersję DVD poczekać. Jak mam czas to serię 13 odcinkową w jeden dzień, a 26 odc w 2 dni, ale to też zależy czy anime dobre bo jak świetne to szybko się ogląda.
Tasiemców nie oglądam, a jedynie z tych długich to D.Gray Man widziałem i około tydzień oglądałem.
A co do warunków oglądania to oczywiście najlepsze komputerowe głośniki 5.1, komputer połączony z 26 calowym (na razie) telewizorem i oczywiście z odległości około 1,5-2 metry na fotelu.
Oglądam po wiele odcinków na raz gdyż najlepiej nie zmieniać klimatu w trakcie oglądania i wtedy się najlepiej wszystko pamięta.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-06-18 02:36:30)

#27 2009-06-18 02:49:58

Quithe
Użytkownik

12 odcinków Bones poleciało dzisiaj jezor Anime bardziej dawkujemy, coraz mniej serii jest do obejrzenia (dużo widzieliśmy, nic nie polecajcie, bo na pewno znajdą się tacy nadgorliwcy oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#28 2009-06-18 11:52:28

Hyuga
Użytkownik

ja oglądam coraz mniej (bo po latach stazu czlowiek robi sie wybredny) ogladam z przyszłą żoneczka od 4 do 6 odcinków dzienne reszta dnia to praca i ogladanie zaległych seriali:P Staram sie czekać do zakończenia serii zanim cos obejze ale nie zawsze.jest ktos moze kto jeszcze czeka na zakonczenie bleacha i naruta i dopiero po zakonczeniu planuje obejżeć????:P  chyba nie ;p

#29 2009-06-18 12:02:50

dulu
Moderator

Hyuga napisał:

jest ktos moze kto jeszcze czeka na zakonczenie bleacha i naruta i dopiero po zakonczeniu planuje obejżeć????:P  chyba nie ;p

Ja.:-D

Dla mnie prosta sprawa, kiedyś oglądało się dużo, co pod rękę podeszło, teraz nie ogląda się prawie nic. Czekam, aż dana seria się skończy, oglądam 2-3 odcinki tygodniowo. Czasem zobaczy się więcej - ostatnia saga One Piece'a w parę dni. No i ostatnio widziałem dwa odcinki Dogsów(pod rząd!).:P
A rytuał? Naciskam "odtwarzaj" w sub-edicie.

#30 2009-06-18 12:09:42

rezor1991
Użytkownik

dulu napisał:
Hyuga napisał:

jest ktos moze kto jeszcze czeka na zakonczenie bleacha i naruta i dopiero po zakonczeniu planuje obejżeć????:P  chyba nie ;p

Ja.:-D

o ile dobrze pamiętam czekałeś też na zakończenie DGM jezor. Ja Naruto nie rusze ej a na zakończenie bleacha czekam z cierpliwością jezor tylko mam nadzieje, że nie będze jak z modą na sukces ^^ ale sie napaliłem na jakiś maraton przez ten topic. Dzisiaj leci Texhnolyze i boogiepop phantom szpan

100x100

#31 2009-06-18 12:33:30

KKnD
Zbanowany

Ja zaczynałem, to leciało jak leci na stronach z RMVB.

Pokaż spoiler
Tasiemce i drobnice(mniej niż 40ep) połykałem jak spragniony na pustyni.
Razem z siostrą zjechaliśmy non-stop Naruto(echh od czego trza zacząć) DN, CG, EL.

Pamietam że jak poszedłem po 1 nocce do szkoły, to wszyscy się dzwili czemu chodzę jak zaćpany w rózowych okularach.
Po 2 nocce przespałem się na infie z tamtejszym PC w ramionach. Facio myślał że coś brałem.

No a teraz to troche lipa.
Czas jakoś znika, One Piece dochodze do 400, eh
Naruto 1 i S +movie obejrzane
D.Gray-man zaliczony
Bleach przerwany na 120
Zostały mi na szczeście(albo i nie) Gintama i Hitman

Wieczorami bije się z siostrą, kto co i gdzie ogląda, czy lapek czy stacjonarka.
Wychodzi że oglądamy zazwyczaj razem, choć ona wysiadała na One Piece, a ja zasnąłem przy Bleach'u.
Ogląda się do świtu, czeka czy nikt nie obudzi i dalej jak nie zasnę.

fontani32678yp1.gif

#32 2009-06-18 13:28:45

_YondaimE_
Użytkownik

To ja mam podobnie jak Wy:) Ścielę wyrko, obracam monitor, rozkładam głośniczki (5.1 rox!) i oglądam. Najczęściej 3-5 epków dziennie. Ale Naruto i Bleacha to i po 15-20 per day się zdarzało. Teraz na wakacje zaczynam One Piece, więc też ok. 10-15 będę dziennie wbijał.

yon1337.png

#33 2009-06-18 13:33:53

Luk4S
Użytkownik

Ech... Najpierw rysuję pentagram, stawiam świeczki, rozcinam kota i odprawiam czarną mszę. Czasami też wieszam krzyż... do góry nogami. I jest fajnie. Po tym jak szatan przemówi... zaczynam oglądać z nim anime.

A tak serio, to się siada i ogląda. Gdy jest coś do jedzenia to się je, gdy nie ma to jak się chce idzie się do sklepu... Oglądam, aż mi się chce. Potrafię oglądać o 9 rano do 3-4 w nocy. Ale to rzadko, bo czasu mało. Jak byłem chory to od rana do wieczora przez tydzień.

Oglądałem na TV, ale stary komp umarł... no i nowa karta nie ma wejścia svideo. Teraz obracam monitor i oglądam leżąc na łóżku lub siedzę przed kompem z nogami na biurku.

PS; Ostatnio przerzuciłem na na emo i podcinam sobie żyły, wtedy jest ciekawiej. Jak Bleach'a oglądam to się tnę... Takie nieutożsamianie z bohaterami...

FluxBB bbcode test

#34 2009-06-18 13:35:14

Hyuga
Użytkownik

jak sie do ippo dorwalem to lecialem po 15 epkow dziennie;P

#35 2009-06-18 14:22:17

Zarathustra
Użytkownik

Bublowate tasiemce oglądam przy śniadaniu, ewentualnie przeglądając informacje w sieci.
Oglądam dziennie od 2 do 5 epizodów (zależy czy mam chęć), obejrzenie 160 odcinków One Piece zajęło mi zaledwie 5 miesięcy.

Zwykle śledzę 15-20 serii naraz, nigdy nie czekam jak anime zakończy emisję, bo zwyczajnie nie wyrobił bym obejrzenia 10 lub więcej odcinków pod rząd.
Odpalam losowo odcinek i wykonuję backflipa na wyro gapiąc się w 42 calowy FULHAJDI TV.
Jeżeli oglądam film anime to zwykle po dojściu do połowy wyłączam i oglądam resztę następnego dnia.

#36 2009-06-18 21:10:12

oneechan
Użytkownik

Echhh... u mnie to różnie bywa, zazwyczaj oglądam wieczorami bo za dnia zawsze ktoś musi wejść mi do pokoju (tata, bo Tv chce obejrzeć, mama kwiatki podlać no i dosyć często się zdarza, że kot przyjdzie i zacznie miałczyć bo chce na okno wejść ), a ja nie znoszę jak mi się przeszkadza.

Ale tradycyjnie jak u większości, fotelik, rozkładam się tak, żeby mi było wygodnie, słuchawki na uszy i się ogląda smile Przekąski rzadko kiedy jezor

Anime oglądam jak wyjdzie cała seria (w zależności od zagospodarowanego czasu dziennie oglądam w granicach 1 - 10 odcinków) A jeśli chodzi o tasiemca (Bleach), nie oglądam na bieżąco, po prostu robię sobie przerwę i wracam do niego po 2 - 3 miesiącach =^:^=

oneechan.pngwaciwe.png

#37 2009-06-18 21:11:45

kamil3453
Użytkownik

hmm... pomyślmy.
Ja oglądam anime wtedy gdy nikt mi nie przeszkadza (np. rodzice poszli na zakupy, a siostra się np. uczy w drugim pokoju.)
Zazwyczaj jak mam dużo czasu to oglądam tak z 10 odcinków dziennie, choć zdarza się więcej.
A jak mam szkołę to tak po 2-5 (anime to zjadacz czasu tak jak i komp jezor )
Anime oglądam na kompie (monitor 19 calowy LCD+słuchawki)
Tylko Vexille udało mi się oglądnąć na 40 calowym telewizorze i głośnikach 5.1 ( i cała rodzinka ze mną oglądała smile_big choć nie za bardzo się im to podobało smutny szkoda)

#38 2009-06-18 21:15:14

Kenshiro
Użytkownik

Widzę tu że większość z was ma ZŁE warunki do oglądania anime i często korzystacie ze słuchawek.
Ja bym nigdy słuchawek nie używał i do mojego pokoju nikt nie wchodzi bo każdy ma swój.
Powiem tylko że nie wyobrażam sobie oglądać anime i żeby ktoś w tym czasie przeszkadzał bo jedynie mogę oglądać jak jest CISZA. Niestety w lecie przy większych temperaturach niemożliwe jest oglądanie anime bo 30 stopni w pokoju to za dużo. Ale na szczęście mało jest takich gorących dni.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-06-18 21:17:16)

#39 2009-06-18 21:19:33

Rekid
Użytkownik

ledziux napisał:

Widzę tu że większość z was ma ZŁE warunki do oglądania anime i często korzystacie ze słuchawek.
Ja bym nigdy słuchawek nie używał i do mojego pokoju nikt nie wchodzi bo każdy ma swój.
Powiem tylko że nie wyobrażam sobie oglądać anime i żeby ktoś w tym czasie przeszkadzał bo jedynie mogę oglądać jak jest CISZA. Niestety w lecie przy większych temperaturach niemożliwe jest oglądanie anime bo 30 stopni w pokoju to za dużo. Ale na szczęście mało jest takich gorących dni.

Przemysl swoja wypowiedz i wytlumacz nam ja jeszcze raz bo ni w zab nie rozumiem Ciebie.

Co do ogladania standart TV, piwo i anime smile

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#40 2009-06-18 21:27:17

Kenshiro
Użytkownik

Rekid napisał:

Przemysl swoja wypowiedz i wytlumacz nam ja jeszcze raz bo ni w zab nie rozumiem Ciebie.

Jak nie rozumiesz to już nie zrozumiesz. Oczywiście każdy ogląda po swojemu, a to tylko moja skromna opinia i opis jak jest u mnie.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-06-18 21:27:44)

Stopka forum

© Animesub.info 2025