Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Ja osobiście nie mam aż tyle motywacji. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło obejrzeć całej serii TV w ciągu jednego dnia(chociaż raz udało mi się obejrzeć 26 odcinkową w dwa dni ). Przeważnie robię tak, że ściągam całą serię i potem oglądam od 2 do 5 odcinków dziennie. Oczywiście jak seria jest wciągająca to zdarza mi się oglądać więcej, mój rekord to 18 w ciągu dnia, ale to miało miało miejsce przy nieco dłuższej serii.
<KieR> robotic notes bylo niezle
ostatnio ciężko mi znowu zacząć oglądać jak kiedyś pamiętam kiedyś całonocny maratonik z moją eks ^^' Clannad, Higurashi(1 część), a potem akiba girls(hihi >.>)... Nigdy bym sie nie spodziewał, że człowiek może być tak zmęczony o.O
edit:
~pisak podchodzi pod jakiś rytuał 2h w świątyni przed ołtarzem w mroku, który rozjaśnia tylko światło ze świec i przez cały obrzęd podjadając ofiare^^
mi wystarczy tylko wolny czas, zamknięte drzwi do pokoju, paczka chustecz... yy... nie ten seans . Ale w sumie najlepiej wieczorkiem po cichu i w spokoju po 5-7 epków(teraz niestety tylko weekendy)
Ostatnio edytowany przez rezor1991 (2009-06-18 00:35:39)
No więc tak. Tasiemce staram się oglądać na bieżąco, a normalne serie oglądam tylko i wyłącznie w całości, nie lubię oglądać na bieżąco krótkich serii. To że oglądam w całości nie znaczy, że na raz, oglądam tak po 3-5 odcinków dziennie (niestety na więcej czas mi nie pozwala). Co do przygotowań do oglądania. Lubię sobie padjadać jakieś orzeszki (polecam NIC NAC'S ). Następną ważną rzeczą jest zgaszenie światła i zapalenie mojej lampki nocnej. Potem nadchodzi czas na poinformowanie domowników, iż właśnie zaczyna się mój 2 godzinny seans i w domu ma być cisza. Odpalam anime i jazda. To by na tyle.
JA podzielam schemat ^^
Łóżeczko/kanapa, dobre nagłośnienie, ekran oraz piwo i przekąski....
Tylko człowiek nie ma czasu na zobaczenie sporej ilości odcinków na raz... Praca i losowe zdarzenia robią swoje a nawet w czasie urlopu czy weekendu człowiek ma inne spray na głowie _(-_-)\ przez to z nowościami na bieżąco nie jestem a na konwentach nie kojarzę za co ludki się przebierają xD
Oglądam tak żeby było jak najprzyjemniej.
Nie oglądam anime na bieżąco tylko dopiero jak wyjdzie w całości, a często nawet warto na wersję DVD poczekać. Jak mam czas to serię 13 odcinkową w jeden dzień, a 26 odc w 2 dni, ale to też zależy czy anime dobre bo jak świetne to szybko się ogląda.
Tasiemców nie oglądam, a jedynie z tych długich to D.Gray Man widziałem i około tydzień oglądałem.
A co do warunków oglądania to oczywiście najlepsze komputerowe głośniki 5.1, komputer połączony z 26 calowym (na razie) telewizorem i oczywiście z odległości około 1,5-2 metry na fotelu.
Oglądam po wiele odcinków na raz gdyż najlepiej nie zmieniać klimatu w trakcie oglądania i wtedy się najlepiej wszystko pamięta.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-06-18 02:36:30)
12 odcinków Bones poleciało dzisiaj Anime bardziej dawkujemy, coraz mniej serii jest do obejrzenia (dużo widzieliśmy, nic nie polecajcie, bo na pewno znajdą się tacy nadgorliwcy
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
ja oglądam coraz mniej (bo po latach stazu czlowiek robi sie wybredny) ogladam z przyszłą żoneczka od 4 do 6 odcinków dzienne reszta dnia to praca i ogladanie zaległych seriali:P Staram sie czekać do zakończenia serii zanim cos obejze ale nie zawsze.jest ktos moze kto jeszcze czeka na zakonczenie bleacha i naruta i dopiero po zakonczeniu planuje obejżeć????:P chyba nie ;p
jest ktos moze kto jeszcze czeka na zakonczenie bleacha i naruta i dopiero po zakonczeniu planuje obejżeć????:P chyba nie ;p
Ja.:-D
Dla mnie prosta sprawa, kiedyś oglądało się dużo, co pod rękę podeszło, teraz nie ogląda się prawie nic. Czekam, aż dana seria się skończy, oglądam 2-3 odcinki tygodniowo. Czasem zobaczy się więcej - ostatnia saga One Piece'a w parę dni. No i ostatnio widziałem dwa odcinki Dogsów(pod rząd!).:P
A rytuał? Naciskam "odtwarzaj" w sub-edicie.
Hyuga napisał:jest ktos moze kto jeszcze czeka na zakonczenie bleacha i naruta i dopiero po zakonczeniu planuje obejżeć????:P chyba nie ;p
Ja.:-D
o ile dobrze pamiętam czekałeś też na zakończenie DGM . Ja Naruto nie rusze a na zakończenie bleacha czekam z cierpliwością tylko mam nadzieje, że nie będze jak z modą na sukces ^^ ale sie napaliłem na jakiś maraton przez ten topic. Dzisiaj leci Texhnolyze i boogiepop phantom
Ja zaczynałem, to leciało jak leci na stronach z RMVB.
Pamietam że jak poszedłem po 1 nocce do szkoły, to wszyscy się dzwili czemu chodzę jak zaćpany w rózowych okularach.
Po 2 nocce przespałem się na infie z tamtejszym PC w ramionach. Facio myślał że coś brałem.
No a teraz to troche lipa.
Czas jakoś znika, One Piece dochodze do 400, eh
Naruto 1 i S +movie obejrzane
D.Gray-man zaliczony
Bleach przerwany na 120
Zostały mi na szczeście(albo i nie) Gintama i Hitman
Wieczorami bije się z siostrą, kto co i gdzie ogląda, czy lapek czy stacjonarka.
Wychodzi że oglądamy zazwyczaj razem, choć ona wysiadała na One Piece, a ja zasnąłem przy Bleach'u.
Ogląda się do świtu, czeka czy nikt nie obudzi i dalej jak nie zasnę.
Ech... Najpierw rysuję pentagram, stawiam świeczki, rozcinam kota i odprawiam czarną mszę. Czasami też wieszam krzyż... do góry nogami. I jest fajnie. Po tym jak szatan przemówi... zaczynam oglądać z nim anime.
A tak serio, to się siada i ogląda. Gdy jest coś do jedzenia to się je, gdy nie ma to jak się chce idzie się do sklepu... Oglądam, aż mi się chce. Potrafię oglądać o 9 rano do 3-4 w nocy. Ale to rzadko, bo czasu mało. Jak byłem chory to od rana do wieczora przez tydzień.
Oglądałem na TV, ale stary komp umarł... no i nowa karta nie ma wejścia svideo. Teraz obracam monitor i oglądam leżąc na łóżku lub siedzę przed kompem z nogami na biurku.
PS; Ostatnio przerzuciłem na na emo i podcinam sobie żyły, wtedy jest ciekawiej. Jak Bleach'a oglądam to się tnę... Takie nieutożsamianie z bohaterami...
jak sie do ippo dorwalem to lecialem po 15 epkow dziennie;P
Bublowate tasiemce oglądam przy śniadaniu, ewentualnie przeglądając informacje w sieci.
Oglądam dziennie od 2 do 5 epizodów (zależy czy mam chęć), obejrzenie 160 odcinków One Piece zajęło mi zaledwie 5 miesięcy.
Zwykle śledzę 15-20 serii naraz, nigdy nie czekam jak anime zakończy emisję, bo zwyczajnie nie wyrobił bym obejrzenia 10 lub więcej odcinków pod rząd.
Odpalam losowo odcinek i wykonuję backflipa na wyro gapiąc się w 42 calowy FULHAJDI TV.
Jeżeli oglądam film anime to zwykle po dojściu do połowy wyłączam i oglądam resztę następnego dnia.
Echhh... u mnie to różnie bywa, zazwyczaj oglądam wieczorami bo za dnia zawsze ktoś musi wejść mi do pokoju (tata, bo Tv chce obejrzeć, mama kwiatki podlać no i dosyć często się zdarza, że kot przyjdzie i zacznie miałczyć bo chce na okno wejść ), a ja nie znoszę jak mi się przeszkadza.
Ale tradycyjnie jak u większości, fotelik, rozkładam się tak, żeby mi było wygodnie, słuchawki na uszy i się ogląda Przekąski rzadko kiedy
Anime oglądam jak wyjdzie cała seria (w zależności od zagospodarowanego czasu dziennie oglądam w granicach 1 - 10 odcinków) A jeśli chodzi o tasiemca (Bleach), nie oglądam na bieżąco, po prostu robię sobie przerwę i wracam do niego po 2 - 3 miesiącach =^:^=
hmm... pomyślmy.
Ja oglądam anime wtedy gdy nikt mi nie przeszkadza (np. rodzice poszli na zakupy, a siostra się np. uczy w drugim pokoju.)
Zazwyczaj jak mam dużo czasu to oglądam tak z 10 odcinków dziennie, choć zdarza się więcej.
A jak mam szkołę to tak po 2-5 (anime to zjadacz czasu tak jak i komp )
Anime oglądam na kompie (monitor 19 calowy LCD+słuchawki)
Tylko Vexille udało mi się oglądnąć na 40 calowym telewizorze i głośnikach 5.1 ( i cała rodzinka ze mną oglądała choć nie za bardzo się im to podobało szkoda)
Widzę tu że większość z was ma ZŁE warunki do oglądania anime i często korzystacie ze słuchawek.
Ja bym nigdy słuchawek nie używał i do mojego pokoju nikt nie wchodzi bo każdy ma swój.
Powiem tylko że nie wyobrażam sobie oglądać anime i żeby ktoś w tym czasie przeszkadzał bo jedynie mogę oglądać jak jest CISZA. Niestety w lecie przy większych temperaturach niemożliwe jest oglądanie anime bo 30 stopni w pokoju to za dużo. Ale na szczęście mało jest takich gorących dni.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-06-18 21:17:16)
Widzę tu że większość z was ma ZŁE warunki do oglądania anime i często korzystacie ze słuchawek.
Ja bym nigdy słuchawek nie używał i do mojego pokoju nikt nie wchodzi bo każdy ma swój.
Powiem tylko że nie wyobrażam sobie oglądać anime i żeby ktoś w tym czasie przeszkadzał bo jedynie mogę oglądać jak jest CISZA. Niestety w lecie przy większych temperaturach niemożliwe jest oglądanie anime bo 30 stopni w pokoju to za dużo. Ale na szczęście mało jest takich gorących dni.
Przemysl swoja wypowiedz i wytlumacz nam ja jeszcze raz bo ni w zab nie rozumiem Ciebie.
Co do ogladania standart TV, piwo i anime
Przemysl swoja wypowiedz i wytlumacz nam ja jeszcze raz bo ni w zab nie rozumiem Ciebie.
Jak nie rozumiesz to już nie zrozumiesz. Oczywiście każdy ogląda po swojemu, a to tylko moja skromna opinia i opis jak jest u mnie.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-06-18 21:27:44)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna