Nie jesteś zalogowany.
Yo! Mam małe pytanko... Może ktoś polecic jak najlepsze stacjoarne DVD z obsługą DivX, czyli inaczej mowiąc z najlepszymi warunkami do oglądania Anime . Moje DVD Bellwood 301A ma problemy nie dość, ze nie czyta .OGM, .MKV, .Mp4 to jeszcze nie czyta kodeków QPEL i GMC... Tak samo ma problemy z innymi nie posiadającymy cech któe wypisałęm przed chwilą np. nigdy mi nieczyta anime od [l33t-raws] czy np. Bleacha od DatteBayo. Więc może ktoś polecic Stacjonarne DVD w któym nie będe musiał czy Coded. Not Suported?
z góry thx. za pomoc.
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
z tego co słyszałem najlepsze do MPEG4 są KiSSy...
Wg mnie najlepszym rozwiązaniem jest nagrywarka dvd z hdd.
A co najlepiej, to www.divx/pl - forum.
A WIĘC! A w ogóle są DVD-ki odtwarzające ogm i mkv? No cóż...
Ja posiadam Panasonic S-42. Extra, wypasiony, zajebisty. Kosztuje 299 zł.
Ma obsługę MPEG4 i DivX. Obejrzałem na tym odtwarzaczu całego "X", "Monstera", "Fantastic Children", "Samurai X". Jest to bombowy odtwarzacz z świetną jakością obrazu. Jak włączyłem sobie wczoraj "Monstera" na kompie, to myślałem, że to jakaś inna płytka. Różnica w jakości mnie powaliła. W telewizorku "Monster" wyglądał tak, jakbym oglądał normalny program TV, a na kompie już uuu - mega różnica. Polecam jak najbardziej! Panasonic S-42(dostępny w kolorach czarnym, bądź srebrnym - ja mam czarny[kombinuje])
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-22 14:09:54)
jeśli chodzi o stacjonarne DVD,
to OGM i MKV tylko na Xboxie obejrzysz (afaik)
jeśli chodzi o stacjonarne DVD,
to OGM i MKV tylko na Xboxie obejrzysz (afaik)
Dokładnie. Dzięki. Na zwykłych nie obejrzysz sobie OGM i MKV... Niech mnie ktoś poprawi, jeśli sie mylę.[cojest]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-22 14:08:48)
Najlepszy rozwiązaniem jest xbox. Wszystko ci odtworzy. Kosztuje tyle samo co dobry odtwarzacz DVD, no i możesz sobie na nim pograć:]
masz problemy z Bleachem od L33t-raws? a zauważyłeś że w niektórych odcinkach bleach jest w WMV9?
tobie nie działa od Dattebayo, mi zwiesza na Naruto, przez jakąś opcje w xvidzie pewnie,
o mkv i ogm przedmówcy już mówili, mp4 może odtwarzać, nie widziałem jeszcze takiego, ale pewno takie są.
a jak masz coś, mkv ogm itp. to co za problem sobie na komputerze przerobić na avi ;]
MistrzSztuki: bo telewizor nie ma tylu pikseli co komputer (moim skromnym zdaniem) i robi to za najlepszego czyściciela wszelkich syfów na obrazie xD nawet filtrów na kompa takich nie ma. przy 320x240 na tv już masz świetną jakość. ale odpal to na większym telewizorze, to już zobaczysz te syfy, ja mam jakiegoś 21' nowszego bo niedawno kupywany, i jak sie przyjrzę to czasami widzę, to co na kompie, ale w bardzo małych ilościach
ja wam powiem, mam taki shit jak EasyTouch, kupiony w promocji za 111 ZŁ i mnie zadowala jak najbardziej.
Ma DivX (poza 6, ale da sie żyć), XviD (nie wiem czy QPel i GMC bo nie sprawdzałem), MP3, WMA (tu sie zdziwiłem bo na pudełku nie było nic napisane), JPG, no i dalej już te co każde DVD powinno mieć, czyli: VCD, SVCD, DVD-Video, CD-R/RW, DVD-+R/RW, CD-DA itp. oczywiście obługuje też dźwięk 5.1, nie ma problemów z fps'em takim jak 119.88, gdzie u niektórych widziałem, że zacina przy takim, wczytuje nawet napisy polskie w mdvd, są nawet polskie znaki i nie ucina na końcu ostatniej literki xD z rozdziałkami takimi jak 704x396 czy coś podobnego nie ma najmniejszego problemu, jeszcze tylko nie wiem jak działają rozdziałki HD;] jeśli w ogóle będą działać
Ĺwietny jest modowany Xbox. Chyba, że ktoś chce po kosztach to KiSS lub Bellwood (ale solidny).
Ja ciągle polecam Panasonic S-42
a czy istnieje jakiś stacjonarny odtwarzacz obsługujący h264?
Ja mam Mante prince 2 juz z pol roku ... i poki co nie odtworzyl mi tylko jednego filmu
Nie wiem czy istnieje, ale na pewno nie znajdziesz takiego w sklepie.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-22 14:50:38)
Od roku mam WIWA DVD Player GD 138 i odtwarza mi większość filmów i anime co potrzebuję.
Czytwa wszystko co stanndardwoy DVD +
DivX (wszystkie prćóz 6), XvviD (prócz QPEL i GMC), napisy txt (mpl2, mdvd, tmp), sub i srt.
Mp3, Wma, jpeg, kodak picture. Wyświetla wszystkie polskie znaki. obsluga dolby digital i dts.
W tej chwili dostępny jest nowszy świetny model:
Odtwarzacz DVD/MPEG-4 WIWA HD-238USB info na http://www.wiwa.info.pl/
śmiesznie niska cena a możliwości o większe od poprzednika. USb - wiec można oglądać filmy z odtwarzacza mp3/mp4 podłączonego do playera! obługa QPEL i GMC. obsługa słabego HD (1070)
PS
a propo zna ktoś odtwarzacz co czyta znaki mdvd?
bo jak zapomnę ich usunąć to tekst staje sie całkowicie nieczytelny przez to na telwizorze.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-10-22 15:52:00)
a ma ktos z was Kiss'a? bo ja mam wlasnie ten odtwarzac i mam problem bo zadne aviki wypuszczone przez [l33t-raws] mi nie odtwarza:(( Ostatnio nagralam plytke z Naruto i nici. Tez macie ten problem:(?
Na razie żaden, ale np. xbox potrafi odpalić pliki w h264, ale nie odtwarza ich płynnie(za słaby procesor:]), natomist xbox360 odtwarza je dobrze, ale nie wszystkie(np. wszystkie mkv w h264 od AHQ zabijają mi ixiaka z miejsca xD).
Ostatnio edytowany przez Starfox (2006-10-22 16:08:19)
Co do OGM to mam Onkyo dv-503 i moge na nim odpalić Angelic Layer właśnie w tym formacie, chociaż bywa, że się przycina. Mkv już nie odtwarza. Tyle tylko że to inna półka cenowa. Ale nie należy uogólniać na podstawie tego, co się widziało.
Ostatnio edytowany przez neptun88 (2006-10-22 17:13:51)
PS
a propo zna ktoś odtwarzacz co czyta znaki mdvd?
bo jak zapomnę ich usunąć to tekst staje sie całkowicie nieczytelny przez to na telwizorze.
Podobno Emperor IV to potrafi, ale tego shitu od manty bym nie polecał. Mam trójkę i przed każdym otwarciem tacki odtwarzacz przez około 10 sekund wydaje dźwięki, jakby strzelał z karabinu...
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-10-22 17:19:12)